opleidingen

Regeneratieve landbouw

Samen met boerderij Bodemzicht hebben we alles op tafel gelegd om jou een onvergetelijke opleiding in Regeneratieve landbouw te geven. Terug naar de basis met deze inleidende online opleiding: waarom, wat en hoe, in jouw eigen context.
Wortel in tuinbroek opleiding regeneratieve landbouw

Persoonlijk leiderschap in Food & Agri

Persoonlijk leiderschap in Food & Agri is dé opleiding die je in de veranderlijke wereld van voedsel en landbouw weer het roer in handen geeft. Je gaat op jouw eigen manier betekenis en invulling geven aan persoonlijk leiderschap. We gebruiken jouw persoonlijke verhaal, je drijfveren, je plek, je voorbeelden, je kwaliteiten, je valkuilen en je lange en kortetermijn doelen.

Food Business Toolkit

Overweeg je om je eigen voedselbedrijf te starten, of heb je al iets opgezet en loop je tegen je eerste hindernissen aan? Dan is de Food Business Toolkit jouw schatkist vol informatie. Food Hub en Kitchen Republic hebben deze toolkit ontworpen om ondernemers zoals jij te ondersteunen, die recent de sprong in het ondernemerschap hebben gewaagd of op het punt staan van hun grote lancering. Ontdek alle keukengeheimen en til jouw voedselbedrijf naar het volgende niveau!     
Flatlay met producten en verpakkingen ter illustratie van de Food Business Toolkit

Net Positive Young Academy

Ontdek de kracht van een 'net positive mentality' en de impact ervan op de voedselketen in ons drie maanden durende programma. In deze hands-on ervaring krijg je een diepgaand inzicht in hoe je deze mentaliteit kunt integreren in je bedrijfsstrategie en persoonlijke doelen.
NP3 Net Positive academy

Online Boerenversneller

De Online Boerenversneller is een uniek programma voor agrarisch ondernemers die op zoek zijn naar duurzaam en financieel perspectief. In deze online opleiding ga je op creatieve wijze aan de slag met je bedrijf en persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van videolessen en opdrachten kom je stapsgewijs tot innovatie, test je jouw nieuwe ideeën, ontwikkel je een toekomstbestendig verdienmodel en een sterke pitch. Na deze opleiding heb je alles in huis om op jouw eigen manier in te spelen op veranderingen in de landbouw.
Lege schoolbanken in een schuur

Boerenversneller

De Boerenversneller is een uniek programma voor ondernemers in de agrarische sector die op zoek zijn naar een toekomstbestendig verdienmodel. Deelnemers gaan aan de slag met hun bedrijf en persoonlijke ontwikkeling, en werken met experts van binnen en buiten de sector aan innovatie op het eigen erf. Bij de Boerenversneller ontmoet je een groep gelijkgestemden, met uiteenlopende plannen. Hier ontstaan nieuwe ideeën, samenwerkingen en vriendschappen.
Deelnemers Boerenversneller in een veld

A reframing mindset

Met welk idee ga jij de toekomst veranderen? Breng je wensen en dromen bij elkaar in een concept door middel van de designmethode 'Reframing'. In deze opleiding leer je hoe je dit ontwerpproces kunt toepassen op een onbekende toekomst door je product of bedrijf te deconstrueren in drie essentiële lagen: wat, hoe en waarom.  Niet alleen zal je 'a reframing mindset' verwerven, maar heb je ook een volledig concept ontwikkeld na het voltooien van deze opleiding.
3 personen schrijven en tekenen aan een tafel.

A prototyping mindset

Deze online cursus is je eerste stap naar het worden van een voedselveranderaar. We leren je hoe je eenvoudig jouw voedselidee kunt ontwikkelen en een essentiële mentaliteit - een prototyping mindset - voor overgang kunt verwerven. Honderden studenten, voedselprofessionals en boeren hebben al geleerd hoe ze hun ideeën kunnen testen voor succes. Ben je klaar om je bij hen aan te sluiten?
Studenten aan het werk tijdens een workshop van A prototyping mindset

Pitch like a pro

In 'Pitch like a pro' leer je de kunst van het creëren van een gestructureerd verhaal en krijg je essentiële inzichten voor succesvolle presentaties. Stap voor stap ga je aan de slag om je verhaal vorm te geven, zodat je klaar bent om het podium te grijpen met een overtuigend verhaal over jouw bedrijf of product.
Pitch like a pro | een man pitcht zijn verhaal aan een kleine groep mensen.

Cooked history

Deze cursus gaat over het ontdekken van jouw Cooked history. Wat betekent dit en waarom is het belangrijk om jouw eigen geschiedenis te bekijken door de lens van voedsel? Of je nu een chef-kok bent of een verhalenverteller, of je dit professioneel of persoonlijk doet; je zal worden geïntroduceerd tot een nieuw niveau van verhalen vertellen door middel van voedsel. We beloven je: na deze cursus is een wortel niet langer 'gewoon een wortel'.
Ira en Ayra Kip in de keuken aan het koken.

Finding your business focus

Bij Food Hub weten we dat ondernemerschap gepaard gaat met allerlei dynamieken en fasen. Of je nu net begint met ondernemen, al een bedrijf runt dat succesvol groeit, of wellicht enkele uitdagingen ervaart, de opleiding 'Finding your business focus' leert je alles over het vinden én behouden van focus binnen jouw bedrijf. Het maakt eigenlijk niet uit in welk stadium of welke situatie je bedrijf zich bevindt, wat je wil, is meer focus - en dat is wat je zal krijgen.    
Man aan het werk achter de laptop | Finding your business focus Food Hub

Your Path Forward in Regenerative Food and Agriculture

We leven in tijden van klimaat-, bodem-, biodiversiteits- en gezondheidscrisis. Door meer van de planeet te nemen dan we teruggeven, eist onze consumptie een enorme tol van onze planeet. Het is tijd dat we dat veranderen en een belangrijke rol in deze transitie gaan vervullen. We hebben deze opleiding gemaakt voor mensen die deze nieuwe rol willen vervullen. Mensen die willen investeren, bedrijven willen opbouwen of hun positie willen gebruiken in bestaande voedsel- en landbouwbedrijven om de balans te verschuiven naar het regeneratieve vlak. Kortom, mensen die klaar zijn om de volgende stappen te zetten.