Flatlay met producten en verpakkingen ter illustratie van de Food Business Toolkit

Food Business Toolkit

Overweeg je om je eigen voedselbedrijf te starten, of heb je al iets opgezet en loop je tegen je eerste hindernissen aan? Dan is de Food Business Toolkit jouw schatkist vol informatie. Food Hub en Kitchen Republic hebben deze toolkit ontworpen om ondernemers zoals jij te ondersteunen, die recent de sprong in het ondernemerschap hebben gewaagd of op het punt staan van hun grote lancering. Ontdek alle keukengeheimen en til jouw voedselbedrijf naar het volgende niveau!     

Gefaciliteerd door

Food Hub & Kitchen Republic

Start vanaf

Direct beginnen (online)

Prijs

Pay as you like

Opties bekijken

Waarom deze toolkit?

De voedselindustrie kan meedogenloos zijn voor startende ondernemers. Maar de wereld heeft mensen nodig zoals jij. Mensen die bereid zijn om de status quo uit te dagen en die weten dat het systeem moet veranderen. Maar wees gerust, je bent niet alleen! Je maakt deel uit van een gemeenschap, een wereldwijde beweging die ons dwingt om aandacht te besteden aan huidige problemen en die streeft naar het versnellen van innovatie richting een meer duurzaam voedselsysteem.

We bewonderen je voor het aangaan van deze uitdaging, want we weten dat het buitengewoon moeilijk kan zijn om een succesvol voedselbedrijf te starten. Daarom helpen we je graag waar dat kan. Samen met Kitchen Republic hebben we de handen ineengeslagen om onze kennis en expertise te bundelen tot een handige toolkit.

Deze toolkit is speciaal ontworpen om oprichters van voedselbedrijven die onlangs zijn gestart, of binnenkort starten, een handje op weg te helpen.

Ontmoet de experts
Foto van persoon die een sticker met het Food Hub logo op een muur plakt

Food Hub

Food Hub werkt aan de transitie naar een eerlijk, divers en duurzaam voedselsysteem. Dat doen we door prikkelend voedselonderwijs te maken, toekomstbestendige perspectieven te promoten en door samen te werken met nieuwe en gevestigde partijen in de hele sector. We brengen de schakels van het voedselsysteem met elkaar in gesprek, en zorgen ervoor dat zij gezamenlijk grip op de wereld van voedsel- en landbouw krijgen.

Foto in de keuken van Kitchen Republic voor de Food Business Toolkit

Kitchen Republic

Kitchen Republic is de plek voor startende en groeiende foodconcepten. Zo helpen ze (startende) ondernemers met professionele keukenruimtes, de juiste connecties binnen de industrie, event- en kantoorruimtes én toegang tot de grootste community van food entrepreneurs in Nederland. Ze dagen de voedselindustrie uit door ondernemers aan te moedigen en de lat hoger te leggen met betrekking tot een positieve impact en de beste smaak.

Wat ga je leren?

Bekijk de inhoud van de toolkit:

1.1 Introduction
1.2 How to use the Food Business Toolkit
1.3 You are a disruptor

2.1 Introduction
2.2 Sourcing
2.3 Sustainability
2.4 Testing your product
2.5 Hygiene
2.6 Outsourcing production
2.7 Packaging
2.8 Label requirements

3.1 Introduction
3.2 Branding
3.3 Defining your customer
3.4 Community building
3.5 Storytelling
3.6 Social media – online presence
3.7 Closing remarks

4.1 Introduction
4.2 Choose your strategy – retail vs food service
4.3 Work on your pitch
4.4 Distribution
4.5 Closing remarks

5.1 Introduction
5.2 Tools
5.3 Investment options
5.4 Closing remarks

6.1 Introduction
6.2 Hiring – legal templates
6.3 Networking
6.4 Closing remarks

7.1 Let us know what you’re missing
7.2 Ways to get involved

Foto van twee personen die soep opscheppen tijdens een evenement

Het advies in deze toolkit zal je tijd en geld besparen en je gemotiveerd houden.

De Food Business Toolkit zal je helpen met de algemene thema’s in de voedselindustrie, maar zal ook specifieke vragen beantwoorden. Om overzicht en begrip te creëren van de meest belangrijke elementen bij het opzetten van een bedrijf, hebben we vijf pijlers geconstrueerd die als rode draad door de toolkit fungeren: Product, Marketing, Verkoop, Financiën & Mensen.

De meeste thema’s zullen templates, uitleg, voorbeeld-PDF’s of inspirerende video’s aanbieden die helpen om alle informatie tot leven te brengen. Het is een levend document, dat wil zeggen: we updaten, voegen toe of verwijderen informatie waar nodig, omdat onze kennis van de industrie voortdurend evolueert. En het mooie is; je blijft voor altijd toegang houden.

Ga aan de slag

Wat je krijgt:

  • Inspirerende video’s die je kennis van de voedselindustrie verdiepen
  • Toegankelijke PDF’s & explainers
  • Templates waarmee je direct aan de slag kan
  • Zorgvuldig gecureerde bronnen en aanvullende materialen
  • Oneindig lange toegang (inclusief toekomstige updates aan de toolkit)
Schrijf je nu in
Pay as you like

FAQ

Na het ‘aanschaffen’ van deze toolkit ontvang je logingegevens op het door jou opgegeven emailadres. Ga naar https://foodhub.teachable.com/ en klik rechtsboven op ‘login’.

Na het inloggen kom je bij de toolkit terecht.

Je hebt een scherm en internet nodig.

De toolkit is een ‘levend’ document. Dat wil zeggen: we updaten, voegen toe of verwijderen informatie waar nodig, omdat onze kennis van de industrie voortdurend evolueert. Je kunt in één keer de hele toolkit doornemen, of terugkeren wanneer dat nodig is. Hou de toolkit bij de hand gedurende de verschillende fasen van het opzetten van jouw food business.

Mocht je (technische) problemen tegenkomen, neem dan gerust contact op met support@foodhub.nl. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Bekijk ook onze volledige FAQ pagina, misschien staat het antwoord op je vraag daar tussen.

Wil je contact opnemen met Kitchen Republic? Stuur dan een mail naar community@kitchenrepublic.nl of bekijk hun website: www.kitchenrepublic.nl