Deelnemers Boerenversneller in een veld

Boerenversneller

De Boerenversneller is een uniek programma voor ondernemers in de agrarische sector die op zoek zijn naar een toekomstbestendig verdienmodel. Deelnemers gaan aan de slag met hun bedrijf en persoonlijke ontwikkeling, en werken met experts van binnen en buiten de sector aan innovatie op het eigen erf. Bij de Boerenversneller ontmoet je een groep gelijkgestemden, met uiteenlopende plannen. Hier ontstaan nieuwe ideeën, samenwerkingen en vriendschappen.

Gefaciliteerd door

Food Hub & De Nieuwe Boerenfamilie

Start vanaf

Interesse in deelname in 2024?

Prijs

950,- ex. btw.

Opties bekijken

Koplopers in de sector

In de startupwereld is het een bekend fenomeen: een accelerator waarmee (beginnende) bedrijven in een noodtempo hun businessplan op scherp stellen en daarmee zo snel mogelijk de weg naar investeerders betreden. De Boerenversneller is een acceleratorprogramma speciaal voor agrarisch ondernemers. Inmiddels hebben meer dan 50 boeren deelgenomen, verdeeld over vier edities, en gewerkt aan hun uiteenlopende veranderwensen. Bekijk hier wie er tot nu toe hebben meegedaan.

Deelnemers van de Boerenversneller 2022 in de hooischuur

Wat is de Boerenversneller?

 

De Boerenversneller is een unieke accelerator (in goed Nederlands: versneller!) voor Nederlandse boeren die op zoek zijn naar innovatiemogelijkheden voor hun bedrijf. In acht maanden tijd gaan vijftien agrarisch ondernemers, onder begeleiding van coaches en experts, samen op die zoektocht. Waar ligt financiële ruimte voor jouw bedrijf? Wat wil je veranderen? En wie heb je daarbij nodig? Aan de hand van online lesstof en offline lesdagen krijg je alle inspiratie en mogelijkheden voorgeschoteld. Je werkt je bedrijfsidee uit tot een plan voor een nieuwe businesscase en bouwt dit plan uit tot een prototype. Hierin word je begeleid door coaches en je werkt samen met experts uit de sector en van buiten de sector: je Nieuwe Boerenfamilie!

Deelnemen in najaar 2024? Vul het interesseformulier in.

De Boerenversneller

  • Start najaar 2024
  • Persoonlijke begeleiding van experts en coaches
  • Een combinatie van groepsbijeenkomsten en zelfstandig werken
  • Aanvullend cursusmateriaal online
Schrijf je nu in

€950

excl. BTW

FAQ

De Boerenversneller is een programma voor alle agrarisch ondernemers met een eigen bedrijf en een wens tot verandering. Het maakt niet uit of je al weet welke richting je op wilt; de coaching wordt toegespitst op jouw specifieke situatie. Lees hier welke verschillende boeren er in voorgaande edities en met wat voor uiteenlopende vraagstukken zij aan de slag zijn gegaan.

Alle Nederlandse boeren, jong en oud, uit alle landbouwsectoren (tuin- en akkerbouw, veeteelt, visserij) zijn welkom om zich in te schrijven. Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers.

De online Boerenversneller is hét online ondernemersprogramma voor agrarisch ondernemers. Food Hub heeft een aantal toegankelijke videolessen samengesteld, gebaseerd op de formule van de Boerenversneller. Ervaringsdeskundige Heleen Lansink is daarbij jouw gids, en neemt je mee van theorie naar praktijk. Het resultaat: een nieuwe manier om naar het bedrijf te kijken, om plannen voor de toekomst te maken en een getest verdienmodel. Bekijk de opleiding hier.

De Nieuwe Boerenversneller is een individueel ondernemersprogramma voor maximaal vijftien boeren. Als deelnemer word je gedurende een half jaar begeleid – door coaches, experts en Nieuwe Familieleden – tot je nieuwe businessmodel staat als een huis. Daarna mag je zolang als je wil lid blijven van de Nieuwe Boerenfamilie. De organisatie zal er alles aan doen om jou en je businesscase te helpen groeien. Met je lidmaatschap houd je toegang tot coaches, tot de steeds vernieuwende content en tot nieuwe ‘familieleden’ die een bijdrage kunnen leveren aan jouw ontwikkelende businesscase. Je wordt uitgenodigd voor de jaarlijkse Nieuwe Boerenfamiliedag en toegang tot de overige programma’s op het platform.

De Boerenversneller vindt plaats tussen juli/september (kennismaking) en maart (eindpresentatie) en bestaat uit drie onderdelen:

  • offline bijeenkomsten waar theorie en praktijk worden gecombineerd, met colleges van experts en persoonlijke begeleiding (september tot en met maart)
  • doorlopend contact en een kennismakingsgesprek met een (financieel) coach (van juli tot maart). (Bijvoorbeeld de experts van 5voor1, Kamp Vuur en Vandejong).
  • online cursusmateriaal (colleges speciaal geproduceerd voor De Nieuwe Boerenfamilie)

Onder het volgende kopje vind je de data voor alle programmadagen. De invulling van de dagen is nog onder voorbehoud. Het definitieve programma volgt snel. De offline programmadagen vinden plaats door het hele land en duren ongeveer van 9.30 en 16.30. Afhankelijk van de precieze inhoud van de dag verschuift dit nog enigszins.

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder zeven programmadagen. Wanneer de inschrijving voor de editie in 2024 geopend wordt, maken we de data bekend. We vragen je om van te voren te controleren of je op de programmadagen beschikbaar bent.

Naast de programmadagen kun je de intake, coachingsdagen, online onderwijsmateriaal en gesprekken met je mede-deelnemers kun je zoveel mogelijk inplannen volgens je eigen beschikbaarheid.

De verplichte eigen bijdrage voor het complete programma, inclusief bijeenkomsten met overnachting, cursusmaterialen, persoonlijke begeleiding en kennismakingsgesprek is €950 exclusief BTW. De kosten van het organiseren van het programma bedragen €6000 en vallen onder onze verantwoordelijkheid. Het kan zijn dat de organisatie van de Boerenversneller je medewerking vraagt om aanspraak te kunnen maken vanuit een subsidie vanuit de provincie of een andere organisatie.

Dat kunnen de 40 boeren die tot nu toe het Boerenversneller programma hebben doorlopen je het allerbeste vertellen. Lees hier de ervaringen van een aantal van hen, of bekijk de afleveringen van Boer zoekt verandering 📺. Heb je dan nog vragen? Geef even een seintje aan dieuwertje@foodhub.nl dan regelt zij een telefoongesprek tussen jou en een van de oud-deelnemers.

Samenwerking- en financieringspartners van De Nieuwe Boerenfamilie zijn:

Ministerie van LNV, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, LTO en LTO Noord, Agrio, Vandejong, 5voor1, Flevo Campus en Food Forward. De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief van Food Hub.

De locaties van het voorlopige programma zijn nog niet bekend. Afhankelijk van de geografische spreiding van de deelnemers, vinden de sessies plaats op locaties door heel Nederland. Coachingsgesprekken vinden in de meeste gevallen plaats op je eigen bedrijf.