Your Path Forward in Regenerative Food and Agriculture

We leven in tijden van klimaat-, bodem-, biodiversiteits- en gezondheidscrisis. Door meer van de planeet te nemen dan we teruggeven, eist onze consumptie een enorme tol van onze planeet. Het is tijd dat we dat veranderen en een belangrijke rol in deze transitie gaan vervullen. We hebben deze opleiding gemaakt voor mensen die deze nieuwe rol willen vervullen. Mensen die willen investeren, bedrijven willen opbouwen of hun positie willen gebruiken in bestaande voedsel- en landbouwbedrijven om de balans te verschuiven naar het regeneratieve vlak. Kortom, mensen die klaar zijn om de volgende stappen te zetten.

Gefaciliteerd door

Investing in Regenerative Agriculture and Food & Food Hub

Start vanaf

Start direct (online)

Prijs

Pay what you think it's worth

Opties bekijken

Waarom deze opleiding volgen?

De manier waarop we ons voedsel produceren heeft geleidelijk de economie losgekoppeld van de natuur, waardoor planetaire ecosystemen worden aangetast en enkele van de grootste uitdagingen ontstaan die de mensheid ooit heeft gekend – waaronder klimaatverandering en het verlies van vruchtbare grond. Maar de natuur is inherent regeneratief. We moeten leren hoe we landbouwpraktijken kunnen combineren die leiden tot regeneratieve grond, mensen, gemeenschappen en ecosystemen, terwijl we voldoende voedsel produceren.

Met zijn podcastserie “Investing in Regenerative Agriculture” heeft presentator Koen van Seijen sinds 2016 meer dan 280 interviews opgenomen met investeerders, fondsmanagers, boeren en wetenschappers. Ze verkennen altijd: “Hoe kunnen we geld (grote en kleine bedragen) of tijd en talent inzetten om grond, mensen en ecosystemen te regenereren en tegelijkertijd een eerlijk rendement te genereren?”

*Dit is een engelstalige opleiding

Wat kan je verwachten?

In deze opleiding richten we ons op landbouw omdat hoe we voedsel verbouwen grotendeels onze relatie tot de aarde bepaalt. Het maakt niet uit wie je bent of waar je woont, je lichaam leeft en ademt vanwege landbouw. Maar verandering ligt niet alleen bij de boer! We hebben elkaar nodig om het agrarische landschap te regenereren. Deze opleiding is voor jou als je een:

 

 1. Investeerder bent: particulieren, familiebedrijven en institutionele investeerders
 2. Ondernemer bent: mensen die bedrijven willen starten en opbouwen in regeneratieve landbouw en voedsel om op grote schaal de bodem te regenereren.
 3. Intrapreneur bent: innovatieve individuen binnen bestaande organisaties die de drive hebben om positieve verandering teweeg te brengen.

Ontmoet de expert

Koen is auteur en presentator van de podcastserie ‘Investing in Regenerative Agriculture’. Hij heeft meer dan 280 investeerders, fondsmanagers, opinieleiders, boeren en wetenschappers geïnterviewd om erachter te komen hoe geld het beste kan worden ingezet om de bodem, mensen, lokale gemeenschappen en ecosystemen te regenereren. Momenteel is hij relatiemanager bij Toniic, de wereldwijde gemeenschap van dynamische en actieve impactinvesteerders. Eerder ondersteunde Koen Aqua-Spark, een impactbeleggingsfonds dat zich richt op duurzame aquacultuurbedrijven.

Wat ga je leren?

Deze opleiding is ontworpen om je de kennis en tools te bieden die je nodig hebt om weloverwogen beslissingen te nemen binnen het landschap van regeneratieve landbouw en voedsel. Het probeert je te helpen antwoord te geven op de volgende vragen:

 

 • Waarom zou je werken aan, bouwen aan en investeren in regeneratieve landbouw en voedsel? (plus de risico’s van investeren in conventionele extractieve landbouw)
 • Hoe werk, bouw en investeer je in regeneratieve landbouw en voedsel?
 • Waar werk, bouw en investeer je in, in regeneratieve landbouw en voedsel?

Bovendien nodigt de opleiding je uit om:

 

 • Te verdiepen: we delen een ‘decision-making framework’ dat je kan helpen jouw koers uit te zetten, weloverwogen beslissingen te nemen en echt een verschil te maken.
 • Verder te lezen en luisteren: krijg toegang tot een samengestelde lijst van must-read bronnen, waaronder artikelen, onderzoeksrapporten en boeken die je begrip van de overgang naar regeneratieve landbouw en voedsel verdiepen. Duik in de aanbevolen podcasts en audiobronnen met inzichtelijke discussies met opinieleiders en experts op het gebied.

Curriculum

1.1 Welcome

2.1 Framing the topic

3.1 Why we should act now
3.2 Why we can act now

4.1 Elephants in the room

5.1 Navigating the landscape
5.2 Food as medicine
5.3 Cooling the planet
5.4 Payments for ecosystem services
5.5 Corporate regeneration

6.1 Deciding your pathway
6.2 Step by step approach for building your own framework

7.1 Last words before you will walk your path

We nodigen je uit om te betalen wat jij denkt dat deze opleiding waard is (je kan ook later beslissen nadat je de opleiding hebt ervaren). Dit betekent niet dat het gratis is! In plaats daarvan vertrouwen we erop dat je het bedrag kiest dat juist en eerlijk aanvoelt, dat een echte toewijding vertegenwoordigt en dat jouw financiële omstandigheden respecteert.

 

Als het voorgestelde bedrag te hoog of te laag lijkt voor jouw comfort, voel je dan vrij om een ander bedrag te kiezen. Als je een beperkt budget hebt, kies dan gerust voor een lager bedrag (zelfs nul!). Aan de andere kant, als je je in een comfortabelere financiële positie bevindt, voel je dan vrij om je bijdrage te verhogen tot een niveau dat vergelijkbaar is met andere opleidingen van een soortgelijke aard.

*(Geinspireerd op Charles Eisenstein en Fred Laloux over Pay what you think it’s worth en the Gift Economy)

Ga aan de slag

Wat je krijgt:

 • 12 instructie video's
 • Gecureerde lijst met bronnen (boeken, essays, artikelen) voor verdieping (bereid je voor op wat diepe 'rabbit holes'!)
 • Podcast interview met Ethan Soloviev over “what is regenerative agriculture and why is that the wrong question to ask”
 • Oneindig lange toegang, inclusief toekomstige updates
 • Een 'decision-making framework' en oefeningen die je helpen om je eigen framework op te stellen
Enroll now
Pay what you think it's worth

Dankwoord

Deze opleiding is mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Rossetti Foundation en Meraki Impact, en de creatieve geest en visuele vaardigheden van Caspar Daniël Diederik.

.