Ira en Ayra Kip in de keuken aan het koken.

Cooked history

Deze cursus gaat over het ontdekken van jouw Cooked history. Wat betekent dit en waarom is het belangrijk om jouw eigen geschiedenis te bekijken door de lens van voedsel? Of je nu een chef-kok bent of een verhalenverteller, of je dit professioneel of persoonlijk doet; je zal worden geïntroduceerd tot een nieuw niveau van verhalen vertellen door middel van voedsel. We beloven je: na deze cursus is een wortel niet langer 'gewoon een wortel'.

Gefaciliteerd door

KIP Republic & Food Hub

Start vanaf

Meteen beginnen

Prijs

Gratis

Opties bekijken

Waarom deze opleiding volgen?

Deze opleiding is voor jou als het idee om voeding aan verhalen te koppelen je op de een of andere manier fascineert. Stap voor stap zul je leren wat we bedoelen met Cooked history, waarom het van belang is om jouw eigen geschiedenis te bekijken door de lens van voedsel, om jouw eigen Cooked history te delen, en last but not least, om jouw eerste Cooked history ervaring te creëren.

*Let op: dit is een Engelstalige opleiding

Portretfoto van Ira Kip en Ayra Kip voor Food Hub

Ontmoet de experts

We hebben deze cursus gemaakt in samenwerking met Ira en Ayra Kip van Kip Republic. Deze tweelingzussen zijn verhalenvertellers, schrijvers, voedselliefhebbers en creatieve producenten. Om te kunnen doen waar ze het beste in zijn – creatief verhalen vertellen – lanceerden ze Kip Republic in mei 2018. In 2020 organiseerden Ira en Ayra ‘Free Heri Heri For All’, een initiatief dat bedoeld was om de herdenking en viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavenhandel (1 juli 1863) inclusiever te maken. Het succes van Free Heri Heri gaf aanleiding tot de behoefte aan een breder platform dat de geschiedenis en het erfgoed van de Nederlandse voedselcultuur documenteert en de aandacht vestigt op kolonialisme en migratie. Kip Republic reageerde hierop en Cooked history werd geboren en dient als een archief van verhalen die deze geschiedenis en haar toekomst bewaren.

Portretfoto van Lelani Lewis

Ontmoet je trainer

Lelani Lewis is je gids voor deze opleiding. Lelani zal je door de opleiding leiden van A tot Z. Als initiatiefnemer van Code Noir organiseert ze interactieve pop-up diners waarin de culinaire geschiedenis van het Caribisch gebied wordt verkend. Daarom weet ze als geen ander hoe ze Bereide Geschiedenissen kan vertellen, delen en ontwikkelen. Lelani is ook de oprichter van Whisk Food Studio en lanceerde onlangs haar eerste kookboek. Lelani: “The more you try, the more you fail, the more you know which way you need to go.”

Wat ga je leren?

Curriculum:

1.1 Hi there (video)!

2.1 Introduction video

2.2 Course workbook

3.1 Video with experts Ira and Ayra Kip

4.1 Serving food with your message

4.2 Cook Heri Heri

5.1 How food shapes our lives

5.2 How did food shape your life?

5.3 Sharing food memories

5.4 Discover your wider food history

6.1 Curiosity and magic

6.2 Message + food memory + history = cooked history!

7.1 The thing that unites food and stories: sharing.

7.2 Momentum

8.1 Wrap up

8.2 Curated sources

8.3 Credits

8.4 We love to hear from you

Neem gratis deel aan deze opleiding

Wat krijg je?

  • 9 instructie videos (inclusief ondertiteling en transcripten)
  • Videoportret van Ira en Ayra Kip, de Cooked history experts
  • Jouw persoonlijke werkboek
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Zorgvuldig samengestelde bronnen om verder te verdiepen
  • Onbeperkte toegang (inclusief toekomstige updates)
Schrijf je nu in

€0

excl. BTW

FAQ

Je hebt een scherm en internet nodig. Dat is het mooie: je kunt de cursus in het comfort van je eigen huis, en in je eigen tijd volgen! We raden je wel aan om het werkboek te printen.

Deze opleiding is gebaseerd op zelfstudie. Je kunt er zo lang of kort over doen als je zelf wil. We raden je aan om de opleiding aaneengeschakeld te volgen, opgedeeld in 4 of 5 aparte momenten.

Na ontvangst van je inloggegevens kan je direct van start!

Ga naar https://foodhub.teachable.com/ en klik rechtsboven op ‘login’.
Na het inloggen kom je bij jouw opleiding(en) terecht.

Mocht je (technische) problemen tegenkomen, neem dan gerust contact op met support@foodhub.nl. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.

Bekijk ook onze volledige FAQ pagina, misschien staat het antwoord op je vraag daar tussen.