agenda

05 oktober

Erkenning voor voedselvernieuwers: de Van Amsterdamse Bodem Award 2023

Amsterdam staat bol van de voedselpioniers die dagelijks duurzaamheid en gezondheid op de kaart zetten. Om deze bevlogen ondernemers te erkennen en te belonen, organiseert Van Amsterdamse Bodem op 5 oktober voor de tweede keer een speciaal event: de uitreiking van de Van Amsterdamse Bodem Award.

Evenement
Bekijken
07 oktober

Food Hub tipt: ontdek het Weekend van de Wetenschap

Hoe vaak stel jij jezelf vragen over hoe de wereld om je heen werkt? Dit weekend biedt de uitgelezen kans om dieper te graven en antwoorden te vinden. Food Hub tipt: mis het Weekend van de Wetenschap niet!

Evenement
Bekijken
11 oktober

Publieksgesprek over de toekomst van voedsel en landbouw in De Balie

Nu het debat over voedsel en landbouw een nieuw kruispunt heeft bereikt, en met zicht op de aankomende verkiezingen wordt er geschreeuwd om een visie op de toekomst van voedsel en landbouw in Nederland. De discussie loopt vaak vast op de tegenstelling tussen de 'tovenaars' en 'profeten'. Daarom organiseert Stop the Food Fight gesprekken om deze tegenstelling verder te brengen in samenwerking met experts uit de hele voedselsector.

Evenement
Bekijken
12 oktober

Digitaal werken aan toekomstbestendige verdienmodellen: Lancering online Boerenversneller

De online Boerenversneller is een uniek programma voor ondernemers in de agrarische sector die op zoek zijn naar een toekomstbestendig verdienmodel. In dit programma ga je aan de slag met je bedrijf en je persoonlijke ontwikkeling. Beproefde methodes en oefeningen zijn vertaald naar de agrarische sector die door middel van toegankelijke videolessen worden uitgelegd. Het resultaat: een nieuwe manier om naar je bedrijf te kijken, om plannen voor de toekomst te maken en een getest verdienmodel.

Lancering
Bekijken
25 oktober

SFYN Academie 2024: Een aanrader van Food Hub

Onze voedselketen: een complex systeem van akkers, stallen, fabrieken en start-ups. Het lijkt bijna een gesloten boek voor wie niet dagelijks te maken heeft met de binnenkant. Maar er zijn plekken waar dit boek opengaat en iedere bladzijde zorgvuldig wordt bestudeerd. Een van die plekken is de SFYN Academie, een traject voor nieuwsgierige en gedreven voedseltalent dat wij een warm hart toedragen.

Deadline
Bekijken
01 november

Het Food Innovators platform: voedselinnovatie in de schijnwerpers

In de hedendaagse wereld van snelle voedselproductie- en consumptie staan innovatieve ideeën centraal bij het aanpakken van duurzaamheidsuitdagingen. Op 1 november krijgt Food Innovators, de plek waar bestaande en nieuwe innovaties in de regio Amsterdam elkaar moeten gaan vinden, een podium tijdens de Food Ecosystem Day.

Evenement
Bekijken
22 maart

Samen, slimmer boeren op De Nieuwe Boerenfamilie dag 2024

Zin in een dagje uit met een frisse kijk op de landbouw van morgen? Pak je agenda erbij en noteer: de Nieuwe Boerenfamilie-dag 2024! Een unieke gelegenheid om samen te komen met 'familieleden' uit alle hoeken van Nederland, te leren en geïnspireerd te raken door de innovaties in de landbouw.

Evenement
Bekijken