over ons

Food Hub werkt aan de transitie naar een eerlijk, divers en duurzaam voedselsysteem. Dat doen we door prikkelend voedselonderwijs te maken, toekomstbestendige perspectieven te promoten en door samen te werken met nieuwe en gevestigde partijen in de hele sector.
Persoon wijst naar de bodem met Food Hub laarzen aan. Over ons | Food Hub
Onze missie

Onze missie is het aanjagen van de transitie naar een eerlijk, divers en duurzaam voedselsysteem.

De wereld verandert in rap tempo en bestaande systemen schieten tekort. De aarde is overbelast en vervuild, en in toenemende mate ongelijk verdeeld langs economische, politieke en sociale lijnen. De behoefte aan visie en daadkracht wordt steeds groter, tezamen met de noodzaak om kennis, diversiteit en nuance aan te brengen in belangrijke vraagstukken, zoals het voedselvraagstuk. 

 

Over ons: Food Hub faciliteert de voedseltransitie met vernieuwend leiderschap en kennisontwikkeling. We brengen de schakels van het voedselsysteem met elkaar in gesprek, en zorgen ervoor dat zij gezamenlijk grip op de wereld van voedsel- en landbouw krijgen. Concreet krijgt dit vorm in onze opleidingen, communities, de evenementen die we organiseren en onze conceptontwikkeling.

 

Lees meer over hoe we dit doen

Joszi en Joris

Food Hub is in 2016 opgericht door Joszi Smeets en Joris Lohman. Zij kennen elkaar uit de Slow Food-beweging die zich inzet voor een good, clean and fair voedselsysteem door promotie van traditionele keukens en extensieve landbouw. Met het oprichten van Food Hub verbreden ze die beweging, door zich ook te richten op het bedrijfsleven en overheden. Bovendien zien Joszi en Joris het ontwikkelen van voedselonderwijs als een belangrijke toevoeging aan de bestaande inspanningen rondom de voedsel- en landbouwtransitie.

Onze mensen

Dit is teamlid: Nikita Aarsman

Nikita Aarsman

Projectcoördinator

Na een tijd als organisatorische spil in de muziekindustrie wilde Nikita eigenlijk hetzelfde doen, maar dan in combinatie met haar grootste liefde: voedsel! Van online tot offline en van tien tot duizend mensen: als projectcoördinator binnen Food Hub staat ze altijd in de startblokken om elk project tot in de puntjes te regelen.

nikita@foodhub.nl
Dit is teamlid: Wout Bierens

Wout Bierens

Accountmanager

Door zijn vele reizen is Wout geïnspireerd geraakt door verschillende keukens en door hoe eten altijd een centrale plek inneemt in het leven van mensen. Van het smaakvolle gerecht ‘matapa’ uit Mozambique tot aan de beste dim sum uit Hong Kong: voedsel is emotie! Als accountmanager bij Food Hub neemt Wout bij onze opdrachtgevers alle zorgen uit handen.

wout@foodhub.nl
Dit is teamlid: Jeroen van IJzerloo

Jeroen van IJzerloo

Algemeen directeur

Jeroen schept orde in de chaos en stelt vragen die je niet zag aankomen. Hij gelooft niet in één waarheid, dus blijft altijd nieuwsgierig naar betere oplossingen voor de problemen van vandaag. Bij Food Hub zorgt hij als algemeen directeur voor het soepel draaien van mens en machine en trad hij in 2020 toe als directeur en mede-eigenaar.

jeroen@foodhub.nl
Dit is teamlid: Joris Lohman

Joris Lohman

Directeur strategie

Als politicoloog is Joris gefascineerd door de ‘wicked problems’ in ons mondiale voedselsysteem. Samen met Joszi heeft Joris Food Hub opgericht om zo de voedseltransitie te versnellen naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Binnen Food Hub is hij de man met het plan en laat hij geen mogelijkheid voorbij gaan Sicco Mansholt aan te halen.

joris@foodhub.nl
Dit is teamlid: Maarten Moerkerken

Maarten Moerkerken

Bureaumanager

Na een lange horeca-carrière bij verschillende restaurants in Amsterdam wilde Maarten iets anders - maar nog steeds bezig blijven met voedsel en mensen. Zijn gevoel voor gastvrijheid en overzicht zet hij nu intern in bij Food Hub. Als Bureaumanager zorgt hij ervoor dat alle interne zaken soepel verlopen, vult hij collega's aan waar nodig en ondersteunt hij de directie.

maarten@foodhub.nl
Dit is teamlid: Heleen Sanders

Heleen Sanders

Projectleider

Na een studie duurzame voedselsystemen aan de University for Peace in Costa Rica verruilde Heleen de bananen en ananassen weer voor aardappels en uien. Want in Nederland ligt vruchtbare grond voor wereldwijde voedselbewegingen. Van nieuw platform tot publicatie, bij Food Hub weet Heleen menig project tot een goed einde te brengen.

heleen@foodhub.nl
Dit is teamlid: Linde Schuijlenburg

Linde Schuijlenburg

Project- en programmacoördinator

Als boerendochter en bergliefhebber staat Linde graag met haar voeten in de klei of boven op een bergtop. Gelukkig kan ze haar liefde voor buiten zijn, natuur en groenten uit eigen moestuin meenemen naar Food Hub, want daar hebben we nooit genoeg van. Bovendien zorgt ze als projectcoördinator dat alle projecten tot in de puntjes zijn geregeld.

linde@foodhub.nl
Dit is teamlid: Joszi Smeets

Joszi Smeets

Creatief directeur

Joszi is de creatieveling van het team en bouwt onze onderwijsprogramma’s en producten. Ze richtte samen met Joris Food Hub op omdat ze als sociaal geograaf sterk gelooft dat de voedseltransitie door mensen wordt gedreven en dus emotioneel en cultureel geladen is. Het is zo groot maar ook heel klein, en dat maakt voedsel het beste instrument om in handen te hebben.

joszi@foodhub.nl
Dit is teamlid: Lieke Tegels

Lieke Tegels

Partnerships & Academies

Lieke is na een aantal jaar wonend tussen de bergen, wijngaarden en boerderijen in Nieuw-Zeeland, terug op Nederlandse bodem. Ze is groot liefhebber van champagne en 'haute cuisine' maar ruilt haar hakken ook net zo makkelijk in voor een vertrouwd paar klompen. Met plezier ontwikkelt ze voor Food Hub warme relaties en nieuwe samenwerkingen.

lieke@foodhub.nl
Dit is teamlid: Larissa de Vries

Larissa de Vries

Projectcoördinator

Larissa is het toonbeeld van transitie: via een studie modemanagement, horeca en de media is ze in de wereld van voedsel eindelijk op haar plek beland. Opgevoed met twee eetculturen, de indische keuken en hollandse pot, houd ze stiekem toch het meest van aardappelen. In team communicatie maakt ze alle visuals en zorgt ze voor strakke contentplanningen.

larissa@foodhub.nl
Dit is teamlid: Ricardo Cano Mateo

Ricardo Cano Mateo

Boer & opleider

Ricardo is klimaatboer voor het leven. Samen met Anne 2020 startte hij hun regeneratieve demonstratieboerderij op landgoed Grootstal, pal naast Nijmegen. Hij ontwikkelde met ons de opleiding Regeneratieve Landbouw.

Dit is teamlid: Marieke Creemers

Marieke Creemers

Programmamaker & dagvoorzitter

Als lecturer Food System Transitions is Marieke expert op het gebied van de voedseltransitie. Ze is als programmamaker en dagvoorzitter betrokken bij De Nieuwe Boerenfamilie.

Dit is teamlid: Maarten Essenburg

Maarten Essenburg

Prototyping

Als creatief strateeg en design thinking expert, ontwerpt en faciliteert Maarten co-creatieve workshops voor Food Hub. Co-creatief omdat we altijd samenwerken en strategisch omdat we ideeën pas goed vinden als we ze gevalideerd hebben. Hence; de prototyping mindset.

Dit is teamlid: Peter Fechter

Peter Fechter

Financiële bedrijfsontwikkeling

Peter is ondernemer, partner bij RS Finance en heeft samen met Jeroen van IJzerloo adviesbureau 5voor1. Met hun werk voor De Nieuwe Boerenfamilie hebben Peter en Jeroen een belangrijke ondersteunende rol bij de bedrijfsontwikkeling van jonge boeren.

Dit is teamlid: Ragna Heidweiller

Ragna Heidweiller

Persoonlijk leiderschap

Ragna is persoonlijk leiderschaps- en loopbaancoach, trainer en IBCT-relatietherapeut. Ze verzorgt persoonlijk leiderschapstrainingen voor verschillende Food Hub programma's.

Dit is teamlid: Jeroen van IJzerloo

Jeroen van IJzerloo

Financiële bedrijfsontwikkeling

Naast partner van Food Hub biedt Jeroen, als eigenaar van adviesbureau 5voor1, ondersteuning bij de bedrijfsontwikkeling van boeren. Dit doet hij samen met Peter Fechter.

Dit is teamlid: Ayra Kip

Ayra Kip

Opleider

Ayra is succesvol ondernemer, producer in de cultuur sector en mede-oprichter van KIP Republic. Voor Food Hub ontwikkelde zij samen met tweelingzus Ira de opleiding Cooked history.

Dit is teamlid: Ira Kip

Ira Kip

Opleider

Ira is regisseur, schrijver, storyteller en mede-oprichter van KIP Republic. Voor Food Hub ontwikkelde zij samen met tweelingzus Ayra de opleiding Cooked History.

Dit is teamlid: Heleen Lansink-Marissen

Heleen Lansink-Marissen

Moderator & system convener

Heleen is melkveehouder in Twente en daarnaast actief als agro-influencer. Ze maakt zich hard voor 'groen boeren' en is moderator van de Online Boerenversneller.

Dit is teamlid: Anne van Leeuwen

Anne van Leeuwen

Boer & opleider

Anne is klimaatboer voor het leven. Samen met Ricardo 2020 startte zij hun regeneratieve boerderij. Met stichting Bodemzicht bouwt ze aan het regeneratieve samenleving. Ze ontwikkelde met ons de opleiding Regeneratieve Landbouw.

Dit is teamlid: Lelani Lewis

Lelani Lewis

Trainer & moderator

Als voedselondernemer en oprichter van meerdere voedselbedrijven begrijpt Lelani het proces van het omzetten van een idee in een daadwerkelijk bedrijf. Daarnaast is ze moderator en dagvoorzitter van meerdere programma's.

Dit is teamlid: Joris Lohman

Joris Lohman

Transitietheorie

In zijn workshops duikt politicoloog Joris met boeren, bedrijven en overheden in de theorie achter de voedseltransitie.

Dit is teamlid: Arjen Oenema

Arjen Oenema

Reframing

Arjen is nieuwsgierig naar het gedrag van mensen en gelooft erin dat een nieuw idee of ontwerp andersoortig gedrag kan ontlokken. In zijn trainingen vertaalt hij met deelnemers wensen en dromen naar concrete ideeën

Dit is teamlid: Joszi Smeets

Joszi Smeets

Persoonlijk leiderschap

Joszi is een ervaren trainer op het gebied van persoonlijk leiderschap. In deze veranderlijke tijd hielp ze meer dan 700 individuen om hun leiderschapspotentieel te ontwikkelen, zelfbewustzijn te vergroten en natuurlijke leiders te worden.

Dit is teamlid: Beatrijs Voorneman

Beatrijs Voorneman

Reframing

Als designer en onderzoeker is Beatrijs gefascineerd door de filosofische kant van design. Voor Food Hub traint Beatrijs deelnemers hoe zij met hun product, dienst of plek een positie kunnen innemen in een toekomstige context.

Dit is teamlid: Linda Vermaat

Linda Vermaat

Pitchtrainer

Linda is ervaren moderator, spreker en directeur van Innofest. Tijdens haar pitchtrainingen leert ze deelnemers hoe je ervoor zorgt dat het publiek aan je lippen hangt.

Dit is teamlid: Nadia Zerouali

Nadia Zerouali

Expert & ondernemer

Nadia is kookboekenschrijver, tv-kok en mede-eigenaar van de Couscousbar en van de produktlijn Nadia & Merijn’s SOUQ. Als voedselondernemer vertelt zij het verhaal van voedsel, cultuur en identiteit in onze programma's.

Samenwerken?

Profielfoto Lieke Tegels voor Food Hub

Lieke praat graag met je verder

lieke@foodhub.nl