trainingen op maat
De transitie naar een eerlijk, divers en duurzaam voedselsysteem maken we samen.
Een Food Hub training op maat is een leerproces dat je met je collega’s en/of mensen uit jouw organisatie doorloopt. We benadrukken het belang van diversiteit in perspectieven en streven naar een holistische benadering. Elk detail is hierin een deel van de boodschap. Zo krijg je samen een nieuwe kijk op de rol en verantwoordelijkheid van je bedrijf, en versterk je jullie vermogen je in te zetten voor de voedseltransitie, een maatschappelijke omwenteling richting een ‘good, clean en fair’ voedselsysteem.
Onze aanpak
Onze aanpak is geworteld in de transitietheorie en geïnspireerd door Theory U. Dit is een methodologie die ons helpt de diepere bronnen van kennis en inspiratie aan te boren. Onze unieke “Food Hub formule” omvat verschillende elementen:
Enable – we leggen de focus op de inhoud. Van het begrijpen van de voedseltransitie tot het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. In samenwerking met experts, via frameworks, opdrachten, praktische hulpmiddelen en kritische reflectie – de inhoud wordt aangepast op jouw wensen.
Experience – met de poten in de klei! Ontdek het voedselsysteem in door ons zorgvuldig samengestelde field trips. Van regeneratieve boerderij tot voedselverwerker, van varkenshouder naar tomatenteler, Food Hub neemt je mee door de voedselketen van begin tot eind.
Empower – leer nieuwe vaardigheden die je helpen duurzame transities in jouw (werk)omgeving te versnellen.
Onze trainers
Onze trainingen en opleidingen maken we samen met onze ervaren experts en trainers. Zoek je inspiratie uit academische hoek of ga je liever aan de slag met praktijkgeoriënteerde experts? We werken met trainers van alle soorten en maten. Hieronder zie je een greep uit onze experts. Bekijk hier alle inspirerende mensen waar wij mee samenwerken.
Maarten Essenburg
Als creatief strateeg en design thinking expert, ontwerpt en faciliteert Maarten co-creatieve workshops voor Food Hub. Co-creatief omdat we altijd samenwerken en strategisch omdat we ideeën pas goed vinden als we ze gevalideerd hebben. Hence; de prototyping mindset.
Beatrijs Voorneman
Als designer voor Reframing Studio is Beatrijs gefascineerd door de filosofische kant van design. Voor Food Hub traint Beatrijs deelnemers hoe zij met hun product, dienst of plek een positie kunnen innemen in een toekomstige context.
Linda Vermaat
Linda is ervaren moderator, spreker en directeur van Innofest. Tijdens haar pitchtrainingen leert ze deelnemers hoe je ervoor zorgt dat het publiek aan je lippen hangt.
Thomas van Neerbos
Vol overtuiging doen wat je doet, krijgen wat je wil en vertellen waar het heen moet. Daarbij helpt Thomas mensen. Studenten, activisten, politici, wetenschappers en voor Food Hub de mensen die gaan zorgen dat we beter gaan eten, op alle fronten.
Joris Lohman
In zijn workshops duikt politicoloog Joris met boeren, bedrijven en overheden in de theorie achter de voedseltransitie.
Joszi Smeets
Joszi is een ervaren trainer op het gebied van persoonlijk leiderschap. In deze veranderlijke tijd hielp ze meer dan 700 individuen om hun leiderschapspotentieel te ontwikkelen, zelfbewustzijn te vergroten en natuurlijke leiders te worden.
Alles zelf in de hand
In onze trainingen op maat bepaal je zelf de inhoud, duur en locatie. Een workshop van een paar uur, een meerdaagse sessie óf een volledig programma verspreid over meerdere maanden? Aan de slag bij jou op kantoor, of je liever laten inspireren op een onverwachte plek? De keuze is aan jou!
Future Foods Academy
Sinds 2022 organiseert Food Hub samen met Unilever een academie voor (young) professionals binnen het bedrijf. De academie geeft professionals de tools om een positieve impact te maken op het voedselsysteem, binnen het Future Foods initiatief van Unilever.
Deelnemers maken een reis door de voedselketen, en verbreden hun horizon dankzij ontmoetingen met inspirerende “collega’s” uit het voedselsysteem. Oftewel: de deelnemers verruilen hun bureau voor een prikkelend programma op locatie, van boerderij tot plant-based start-up. Hierdoor ontstaat er een actief begrip van de voedseltransitie, en hoe verschillende partijen daar vorm aan geven. Deelnemers passen nieuwe kennis toe op diverse actuele cases bij Unilever, en besteden binnen de academie aandacht aan hun persoonlijke ambitie ten aanzien van de voedseltransitie.
Ook zoiets organiseren?
Samenwerken?
Heb je een vraag, idee of wil je samenwerken om de wereld van voedsel te veranderen? Laat het ons weten via het contactformulier, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.