Uit het portfolio: ARTIS

In 2020 werd Food Hub gevraagd om mee te denken over de invulling van een Voedselboulevard in Artis. Deze boulevard moet een sensorische beleving worden, een plek die bezoekers uitnodigt om zich te verbinden aan thema’s rondom voedsel en ecosystemen. Een plek bovendien, die bezoekers motiveert om in actie te komen voor een beter voedselsysteem.

Voedselboulevard

Food Hub boog zich met sleutelfiguren uit de voedselbeweging over deze uitdaging door middel van een design sprint. Gedurende de designsprint gingen we niet alleen in gesprek met experts, maar voerden we ook experimenten uit en testten we verschillende ideeën. Dit proces leidde tot gerichte conceptontwikkeling waarin het verhaal van voedsel en ecosystemen op een tastbare en aansprekende wijze werd vertaald naar de bezoekerservaring. Het eindresultaat was een coherent voorstel waarmee de boulevard op toegankelijke en aansprekende wijze vorm kan kreeg en zintuigelijke elementen, interactieve installaties en educatieve momenten samenkwamen om een krachtige boodschap uit te dragen. Het is een plek die zowel informeert als inspireert.