Word onderdeel van sociale regeneratie op de Grond Markt

Op de Grond Markt op 24 juni, ben je welkom om mee te praten, leren, proeven, voelen, luisteren naar een gezond(er) landschap. Op de markt leer je over sociale regeneratie, wat je (in de praktijk) kan doen op een boerderij om voedselproductie natuurinclusiever te maken.
Het event is op 24 jun 2023 om 0:00

Open dag bij Boerderij Buitenverwachting

Hoe ziet een gezonder landschap er in de praktijk uit?  Op de Grond Markt bij Boerderij Buitenverwachting, krijg je op 24 juni levendige voorbeelden voorgeschoteld over hoe ons landschap gezonder kan worden. Ideeën voor landschapsherstel worden uitgewisseld,  je kunt luisteren naar mooie landschapsverhalen, heerlijke lokale kaas en zuivel kopen, maar bovenal proeven wat een gezond landschap is.

Grond Vebond Werkgroep

Jaarlijks vindt de Grond Verbond Werkgroep plaats, hierin zijn 10 burgers intensief betrokken geweest bij biologische boerderij Buitenverwachting in Hoogmade, het boerenbedrijf van Bas van Rijn en Marrit Schakel in de omgeving van Leiden. Samen zijn ze het vraagstuk van Marrit en Bas gedoken: “Hoe kunnen we de sociale regeneratie op onze boerderij versterken?” De deelnemers van de werkgroep hebben sociaal-ecologische ideeën uitgewerkt die passen bij boerderij Buitenverwachting. Deze projecten worden tijdens de Grond Markt gepresenteerd.

Grond Markt

Op de Grond Markt zijn alle bezoekers welkom om mee te praten, leren, proeven, voelen, luisteren naar een gezond(er) landschap. Je mag meestemmen over welk idee, uitgewerkt door De Grondverbond Werkgroep echt zal worden uitgevoerd. Wil Hoogmade meer heggen en hagen, een koeien apotheek of toch een vogelvriendelijker landschap door middel van plas-dras beheer? Jij krijgt dus als bezoeker een stem in het landschap. Daarnaast is er een markt waar je een gezond landschap kunt proeven en kennis kunt maken met interessante organisaties zoals Slow Food Youth Network.

Praktische informatie

24 juni 2023 | vanaf 12.00 uur tot 16.00

Boerderij Buitenverwachting (Vlietkade 2, Hoogmade)

Het evenement is gratis toegankelijk. Reserveer van te voren een plek hier.