Food Hub academie

De Food Hub Academie is ons eigen trainingsbureau. Sinds de oprichting van Food Hub is dit onze belangrijkste pijler: het bouwen van programma’s voor voedselveranderaars, in alle soorten en maten. Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie. Of voor je eigen persoonlijke ontwikkeling als voedselveranderaar.

Al onze programma’s en onderwijsproducten zijn gebouwd volgens de Food Hub Formule. [Hier] lees je er meer over.

Trainingen, cursussen, programma’s

We bieden verschillende trainingen en cursussen aan rondom de voedseltransitie. Al ons onderwijs ontwikkelen we zelf, in samenwerking met experts en partners. Verdiep jezelf in de voedseltransitie of ga concreet aan de slag met een van onze programma’s:

Boerenversneller

Flevo Campus Summer School

Low Food Lab 

Online colleges

Geen tijd voor een complete cursus, maar wel geïnteresseerd in de voedseltransitie? Of je nu net komt kijken in de wereld van voedsel en landbouw, of je al jaren in de materie verdiept: onze gratis online colleges op YouTube zijn fijne, toegankelijke snelcursussen. Bekijk bijvoorbeeld:

Volledige opleiding

Behalve aan ons eigen voedselonderwijs hebben we de afgelopen jaren ook meegebouwd aan een officiële WO-opleiding op het gebied van voedseltransitie. Vol trots kunnen we melden dat in september 2021 de eerste lichting van de eenjarige MSc-opleiding Food Systems Innovation van start gaat aan de Aeres Hogeschool Almere. Food Hub is medeontwikkelaar van deze masteropleiding en levert een vakinhoudelijke bijdrage.

Programma’s op maat

Behalve de hier genoemde programma’s en trainingen maken we ook voedselonderwijs op maat. Zo werken we sinds 2019 samen met Rabobank, voor wie we de Rabo Food Forward Tracks mochten ontwikkelen: een op maat gemaakt voedselonderwijsprogramma, voor voedselveranderaars en ondernemers die we i.s.m. Rabobank werven en selecteren. Het programma doet alle regio’s van Nederland aan, en resulteert in concrete businessideeën waarmee deelnemers de voedseltransitie versnellen. 

Rabo Food Forward

Faciliteren van skills-workshops

Onze programma’s zijn altijd opgebouwd volgens de Food Hub formule. Daar horen vaak dezelfde skills-workshops bij. Onder leiding van ervaren trainers, met wie we vaak al jaren samenwerken en/of die we zelf hebben opgeleid, laten we onze deelnemers bijvoorbeeld kennismaken of werken met design thinking, reframing, protoyping en meer. Deze workshops bieden we ook apart aan, buiten bestaande programma’s om: 

  • design thinking: leren denken als een designer
  • reframing: een beproefde design-methode (i.s.m. Reframing Studio)
  • prototyping: in hoog tempo van idee naar prototype
  • business model canvas: de business case van alle kanten 
  • pitchen: hoe breng je je verhaal aan de mens? 

 

Design Sprint

Behalve workshops faciliteren we ook volledige Design Sprints. Dat is een razendsnelle manier om tot testbare mogelijke oplossingen van een probleem of vraagstuk te komen. We zijn het enige bureau in Nederland gespecialiseerd in Design Sprints in de wereld van voedsel en landbouw.

 

Heb je interesse in een op maat gemaakt voedselonderwijsprogramma, voor je personeel, je collega’s, je bedrijf of organisatie, of voor jezelf? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer over onze transitietrajecten, communicatie en events.