LOW FOOD

         

Opdrachtgever: Op eigen initiatief i.s.m. Samuel Levie en Joris Bijdendijk

Low Food: how to create food culture?

Wat begon met een international gerenommeerd symposium over (Nederlandse) voedselcultuur en gastronomie, verandert in een beweging rondom de vraag: hoe wordt een (nationale) voedselcultuur gecreëerd? Wie mag meebepalen hoe de toekomst van ons voedsel eruitziet en welke rol en verantwoordelijkheid hebben chefs?

Low Food Lab

De Low Food Labs zijn culinaire experimenten waarin we koks, experts, wetenschappers en studenten bij elkaar brengen. We trappen af met twee veelbelovende onderwerpen granen, waarin we oude en bijna vergeten granen onderzoeken, en Waterlinzen die vanwege hun eiwitrijkheid veel potentie hebben als ingredient voor de toekomst.

Low Food Chefs Academy

De Chefs Academy is een programma volledig gewijd aan de nieuwe Nederlandse eetcultuur. Jonge koks in opleiding krijgen les van vooraanstaande chefs, productontwikkelaars, voedingswetenschappers en boeren uit binnen- en buitenland, en leren hoe zij vanuit hun professie kunnen bijdragen aan een duurzaam en inclusief voedselsysteem.


Resultaten:

  • Symposium in het Rijksmuseum
  • Onregelmatige Low Food Sessions over voedselcultuur
  • Publicaties in o.a. de Volkskrant, tv-optreden bij Jinek