Boter, kaas en havermelk

Met trots kondigen we de lancering aan van Boter, kaas en havermelk, het nieuwste boek van Joris Lohman, oprichter van Food Hub. Door zijn jarenlange ervaring in de hele voedselketen, van biodynamische boerderijen tot hightech kassen en traditionele bakkerijen, biedt Joris een diepgaand perspectief op de huidige uitdagingen van het systeem. Zijn genuanceerde inzichten én praktische adviezen maken dit boek een onmisbaar handboek voor iedereen die wil bijdragen aan een betere wereld. Op 26 september in de boekhandels.
Het event is op 26 sep 2024 om 0:00
Boter, kaas en havermelk - Joris Lohman

Een handboek om beter te eten voor een betere wereld

Wat je eet heeft impact op de uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, onze omgang met dieren en voedselverspilling. Hoe kun jij de juiste keuzes maken bij het boodschappen doen? In dit boek schetst Joris Lohman een realistisch en verbijsterend beeld van het voedselsysteem. Zijn reizen door de voedselketen nemen de lezer mee van biodynamische boerderijen en hightech kassen in Nederland naar de topgastronomie in Italië, een kippenbroederij in Ivoorkust en een tortillabakkerij in Mexico. Lohman belicht de grootste uitdagingen en mythes van ons voedselsysteem en richt zich op de toekomst ervan. Het boek biedt niet alleen (wetenschappelijk) inzicht, maar ook praktische tips en handvatten voor lezers om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem.