Conceptontwikkeling

Partijen die een verandering teweeg willen brengen in de wereld van voedsel en landbouw kunnen daarbij de hulp van Food Hub inschakelen. Het kan gaan om een verandering van de eigen organisatie (intern) of de wens om een bepaald project op te zetten (extern). Ook als de vraagstelling nog niet helder is, weten we er raad mee. Samen ontwerpen we de gewenste verandering met een sterk fundament in conceptontwikkeling.
Studenten aan het schrijven en tekenen om te werken aan hun conceptontwikkeling tijdens een Food Hub workshop.

Onze aanpak

Met behulp van problem framing methodiek analyseren we het vraagstuk en brengen in kaart wat jouw project of organisatie nodig heeft. Vervolgens zoeken we naar de juiste aanpak en werkvorm aan de hand van een design sprint; een manier om in korte tijd tot valide, gedetailleerde antwoorden op een vraagstuk te komen. Op basis van een gezamenlijk vastgesteld ontwerp kunnen wij delen, of het geheel, van een project (tijdelijk) uit handen nemen: variërend van stakeholdermanagement en financiën tot reorganisatie en communicatie.

Uit het portfolio: ARTIS

In 2020 werd Food Hub gevraagd om mee te denken over de invulling van een Voedselboulevard in Artis. Deze boulevard moet een sensorische beleving worden, een plek die bezoekers uitnodigt om zich te verbinden aan thema’s rondom voedsel en ecosystemen. Een plek bovendien, die bezoekers motiveert om in actie te komen voor een beter voedselsysteem. Food Hub boog zich met sleutelfiguren uit de voedselbeweging over deze uitdaging, en kwam door middel van een design sprint en gerichte conceptontwikkeling tot een coherent voorstel waarmee de boulevard op toegankelijke en aansprekende wijze vorm kan krijgen.