SFYN Academie 2024: Een aanrader van Food Hub

Onze voedselketen: een complex systeem van akkers, stallen, fabrieken en start-ups. Het lijkt bijna een gesloten boek voor wie niet dagelijks te maken heeft met de binnenkant. Maar er zijn plekken waar dit boek opengaat en iedere bladzijde zorgvuldig wordt bestudeerd. Een van die plekken is de SFYN Academie, een traject voor nieuwsgierige en gedreven voedseltalent dat wij een warm hart toedragen.
Het event is op 25 okt 2023 om 0:00

Een reis door de voedselketen

Stel je een school voor die niet vastzit aan één locatie. Een plek waar de stal net zozeer het klaslokaal is als de vergadertafel bij een innovatieve start-up. De SFYN Academie is niet zomaar een opleidingsprogramma. Het is een halfjaar durende ontdekkingsreis door heel Nederland, waarin de verhalen en ervaringen van boeren, vissers, chefs en wetenschappers samenkomen. Onze oprichters Joris Lohman en Joszi Smeets leveren een bijdrage aan het programma.

Diversiteit in denken en doen

Wat bindt een jonge boer en een aanstormende beleidsmaker? Of een chef en een ontwerper? Op het eerste gezicht niet veel. Maar in de SFYN Academie vinden ze een gezamenlijk doel: het verbeteren van ons voedselsysteem. En niet alleen in theorie. Door middel van real-life cases, aangebracht door opdrachtgevers, duiken ze samen in de concrete vraagstukken van ons voedsellandschap.

Het begin van een groter netwerk

Zoals elk verhaal dat de moeite waard is, eindigt de SFYN Academie niet na het laatste college. Het is een springplank naar een groter netwerk. Een gemeenschap waar oud-deelnemers, leden en andere betrokkenen met eenzelfde passie elkaar vinden en verder helpen. Een netwerk dat, net als de voedselketen zelf, altijd in beweging blijft.

Geïnspireerd? De inschrijvingen voor de SFYN Academie 2024 zijn open tot 25 oktober 2023. Voor meer informatie of om je aan te melden, bekijk de link of neem contact op met academiecoördinator Sterre via academie@sfyn.nl. Food Hub moedigt je aan om deze kans te grijpen en bij te dragen aan een beter voedselsysteem!