Ontdek de wereld van gastronomie op het Low Food Festival

Stap in een culinair avontuur tijdens de eerste editie van het Low Food Festival, gepresenteerd door Move Amsterdam en Low Food. Van 22 tot 24 september, bieden ze voedselliefhebbers van elk niveau een exclusieve culinaire ervaring in Amsterdam.
Het event is op 22 sep 2023 om 17:30

Samen vieren we de essentie van goed eten

In een tijdperk waarin snelle consumptie en massaproductie de norm zijn geworden, roept een cruciale vraag om aandacht: Wat betekent het eigenlijk om bewust te eten? Het Low Food Festival, een initiatief van Move Amsterdam en Low Food, is geboren uit de behoefte om dieper in te gaan op deze vraag. Dit evenement is niet slechts een culinaire viering, maar een poging om de dialoog over ons voedselsysteem te verdiepen. Het gaat over het herontdekken van de kunst van het ambacht, het vieren van lokaal geproduceerde ingrediënten en het benadrukken van het belang van duurzaamheid in alles wat we consumeren.

Stel je eigen programma samen door tickets voor workshops en films te kiezen. Voor een heerlijk ontbijt, lunch of borrel kun je terecht bij Wils Bakery Café, het kloppend hart van het festival. Voor een diner bij Wils Bakery Café kun je reserveren, los of gecombineerd met een filmticket.

 

Een voorproefje:

  • Laat je door “Croissantkoning” Alexandre Scour meenemen in de kunst van het perfecte gebak.
  • Ga op een smaakvol avontuur met Michelin-ster chef Dalad Kambhu van het Berlijnse restaurant Kin Dee, terwijl je de wereld van currypasta’s verkent.
  • Leg je culinaire hoogstandjes vast onder deskundige begeleiding van fotograaf Oof Verschuren in een smartphone foodfotografie workshop.
  • Laat je meeslepen door het filmprogramma, waaronder de hectiek van de keuken in Boiling Point (2021).
  • Mis de onvergetelijke talkshow niet waarin comedian Howard Komproe in gesprek gaat met Michelin-ster chef Joris Bijdendijk over hun smakelijkste ervaringen.
  • En voor onze jonge foodies: kinderen kunnen hun culinaire vaardigheden verbeteren via een speciaal kinderprogramma vol workshops en plezier.

Kom en beleef de wereld van gastronomie onder één dak bij het Low Food Festival.

 

Bestel hier je tickets