AI-powered subsidiezoeker helpt boeren

Op dinsdag 13 juni vond bij De Nieuwe Boerenfamilie de eerste testmiddag plaats van de door Deloitte ontwikkelde “subsidie-assistent”. Het idee voor de tool ontstond tijdens de Net Positive Academy 2022, een resultaat van de samenwerking van Joris Lohman (Food Hub) en Arthur de Wilde (Deloitte). Arthur werkt voor Deloitte’s Centre for the Edge, een team dat slimme en duurzame toepassingen van technologie realiseert in het bedrijfsleven. In dit geval gaat het erom boeren te faciliteren die zoeken naar perspectief.
Gepubliceerd op 27 jun 2023

Makkelijk passende subsidies vinden

Er wordt veel geld uitgetrokken voor de landbouwtransitie, maar in de praktijk is het voor boeren niet makkelijk om passende subsidies te vinden. De subsidie-assistent moet daar verandering in brengen. Aan de hand van een aantal simpele vragen over het bedrijf en wensen van de boer, presenteert de zoekmachine geschikte regelingen. 

 

Dankzij de medewerking van Eva Burgers (subsidiespecialist Venntiv), Marijke Dirkson (landschapsbeheer met schapen), Aron Nap (hopteelt), Mark Venner (agro forestry) leverde de testmiddag waardevolle informatie op die wordt gebruikt om de subsidie-assistent nog gebruiksvriendelijker te maken.