Low Food Symposium

Low Food organiseert haar vierde jaarlijkse symposium in het Rijksmuseum met het thema “Move away from gut feeling”. Duurzaamheid in de gastronomie is een groter thema dan ooit, maar tegelijkertijd heeft deze ontwikkeling ervoor gezorgd dat er veel aannames en keuzes op basis van 'onderbuikgevoel' in het concept zijn geslopen. Wat maakt gastronomie nou écht duurzaam? Welke aannames bestaan er over duurzaamheid en welke stappen kunnen er nu al gezet worden? Sprekers op het evenement zijn Chris Ying, Angela Dimayuga en Chef Binta.
Het event is op 15 mei 2023 om 13:00
Low Food Symposium - Move away from gut feeling - poster 2023

Move away from Gut Feeling about Sustainability in Gastronomy

Van praten naar praktijk

Zijn de aannames over duurzaamheid correct? En wat bestaat er buiten de uitgekauwde definities van duurzaamheid? De definitie van ‘duurzaamheid’ wordt steeds breder, zo heeft Noma onlangs het belang van arbeidsomstandigheden op de agenda gezet, maar dit ontslaat de gastronomie niet van de verplichting om vandaag nog aan de slag te gaan met wat al geruime tijd bekend is. Dit is wat Low Food zal doen tijdens dit symposium, samen met chefs, journalisten, onderzoekers, boeren en producenten die dit op hun eigen inspirerende manier in de praktijk brengen.

Eerste sprekers bevestigd

Een breed scala aan sprekers zal laten zien hoe zij duurzaamheid definiëren en in de praktijk brengen. Chris Ying, Angela Dimayuga en Fatmata Binta zijn de eerste bevestigde sprekers. Chef-kok, voedselstylist en activist Lelani Lewis zal de dag modereren en de discussie openen, samen met topchefs Joris Bijdendijk en Nadia Zerouali uit Nederland.

Bijdendijk werkt momenteel samen met Deloitte aan een model om de volledige ecologische voetafdruk in kaart te brengen in zijn restaurants Wils en RIJKS® in het kader van de Net Positive Movement. Zerouali werkt op haar beurt samen met chefs, boeren en ondernemers om Flevo Food te introduceren in de culinaire wereld.

Het Low Food Symposium vindt plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bestel tickets hier