Low Food Symposium
Move away from Gut Feeling about Sustainability in Gastronomy
Van praten naar praktijk
Zijn de aannames over duurzaamheid correct? En wat bestaat er buiten de uitgekauwde definities van duurzaamheid? De definitie van ‘duurzaamheid’ wordt steeds breder, zo heeft Noma onlangs het belang van arbeidsomstandigheden op de agenda gezet, maar dit ontslaat de gastronomie niet van de verplichting om vandaag nog aan de slag te gaan met wat al geruime tijd bekend is. Dit is wat Low Food zal doen tijdens dit symposium, samen met chefs, journalisten, onderzoekers, boeren en producenten die dit op hun eigen inspirerende manier in de praktijk brengen.
Eerste sprekers bevestigd
Een breed scala aan sprekers zal laten zien hoe zij duurzaamheid definiëren en in de praktijk brengen. Chris Ying, Angela Dimayuga en Fatmata Binta zijn de eerste bevestigde sprekers. Chef-kok, voedselstylist en activist Lelani Lewis zal de dag modereren en de discussie openen, samen met topchefs Joris Bijdendijk en Nadia Zerouali uit Nederland.
Bijdendijk werkt momenteel samen met Deloitte aan een model om de volledige ecologische voetafdruk in kaart te brengen in zijn restaurants Wils en RIJKS® in het kader van de Net Positive Movement. Zerouali werkt op haar beurt samen met chefs, boeren en ondernemers om Flevo Food te introduceren in de culinaire wereld.
Het Low Food Symposium vindt plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam.