Ervaar de levendigheid van de 20e ARTIS-Zoomeravonden

Dit jaar is de twintigste viering van de ARTIS-Zoomeravonden, avonden ondergedompeld in het concept van Planetary Health. Deze zomer staat in het teken van activiteiten die zijn ontworpen om onze verbinding met de natuur te herstellen en te verdiepen. Van een wandeling op het blotevoetenpad tot het proeven van de eetbare tuin, Artis nodigt je uit om de belofte aan de aarde te eren en het leven volledig te ervaren.
Het event is op 08 jul 2023 om 6:00
ARTIS-Zoomeravonden 2023. Campagne: Dawn

Verbondenheid met de natuur

Het openingsweekend op 8 en 9 juli markeert de aftrap van de Zoomeravonden bij ARTIS. Van zonsopgang tot zonsondergang, is het ARTIS-park levendig met activiteiten voor alle leeftijden. Begin de dag met yoga in de Hollandse tuin, luister naar boeiende sprekers in het Insectarium, neem deel aan een workshop over bokashi-composteren, en dans op de muziek van aanstormend talent zoals Guusje (8 juli) en Sophia (9 juli) op het Muziekveld. De dag eindigt met een verdiepend filmprogramma in samenwerking met Cinetree in het ARTIS-Planetarium.

Tijdens de Zoomeravonden tot 2 september zul je, omringd door de dieren, bomen en bloeiende perken, tijdens de gouden avonduren de eenheid van onze planeet ervaren. Elke zaterdag, van 8 juli tot en met 2 september, zullen toekomstdenkers als Babette Porcelijn, Li An Phoa, Jessica den Outer en Koen Arts inspirerende sessies geven over hoe we op een vruchtbare manier kunnen samenwerken met onze planeet.

Zoomeravonden 2022 Power to the Pipo © ARTIS, Rens Bok.
Zoomeravonden 2022 Power to the Pipo © ARTIS, Rens Bok.

Eerste ARTIS Planetary Health Congres

Voordat de ARTIS-Zoomeravonden beginnen, zal ARTIS-directeur Rembrandt Sutorius samen met burgemeester Femke Halsema het allereerste ARTIS Planetary Health Congres openen. Tijdens dit congres zullen de vier hoofdthema’s – Aarde, Water, Voedsel en Mensen – worden onderzocht en hoe deze onderling verbonden zijn. Dit evenement zal deskundigen uit diverse disciplines samenbrengen in ARTIS voor een optimale kennisuitwisseling.

Op vrijdagavond 7 juli verwelkomt het ARTIS-Planetarium de Britse klimaatpsycholoog Caroline Hickman. Zij zal inzicht geven in hoe kinderen en jongeren de klimaatcrisis ervaren en wat dit van ons vraagt als ouders, opvoeders en onderwijzers.

Samenwerkingen

Een van de sterke punten van ARTIS is de continue samenwerking met verschillende partners om nieuwe initiatieven te ondersteunen. Food Hub werkte eerder met ARTIS aan het realiseren van een voedselboulevard. Wij willen de Zoomeravonden warm aanbevelen!

Voor het volledige programma van de ARTIS-Zoomeravonden bezoek: www.artis.nl/zoomeravonden