Aan de landbouwtafel met… Imke de Boer

Het voedselsysteem van de toekomst is al op ontelbare manieren in kaart gebracht en uitgeschreven. In plaats van het wiel opnieuw uit te vinden zoeken we met Imke de Boer in bestaande visies naar gemeenschappelijke uitgangspunten. Waar kunnen we het in elk geval over (on)eens zijn? En wat voor landbouw en landschap levert dat op?
Het event is op 08 mei 2024 om 20:00

Op zoek naar de gemene deler

Onder begeleiding van Imke de Boer (WUR), een autoriteit op het gebied van duurzame voedselsystemen en landbouw, kijken we tussen de regels van verschillende visies door naar het Nederland van de toekomst. Wat is de rol van het dier in het Nederlandse voedselsysteem? Hoe zorgen we dat het voedsel dat we verbouwen ook daadwerkelijk voedzaam is? En hoe bieden we grote sociale en milieuvragen het hoofd?

Aan de landbouwtafel

Publiekelijk, in plaats van achter gesloten deuren, werken we samen met De Balie tijdens onze landbouwtafels toe naar een ‘alternatief landbouwakkoord’. Als buitenparlementaire formatie fungeren deze dialogen als een belangrijk en urgent signaal naar de Nederlandse politiek. De toekomst van duurzame landbouw in Nederland staat op immers op het spel – en daarmee het lot van boeren en natuur.

 

 

Bestel je ticket