Communities

De voedsel- en landbouwtransitie vraagt om samenwerking op allerlei (vak)gebieden. Food Hub is bedreven in het bouwen van sterke, interdisciplinaire communities die veranderingen realiseren. Dat doen we door de community te voorzien van nieuws, kennis en inspiratie, passende programma’s aan te bieden en samenwerking te faciliteren. Bovendien stellen we altijd ons netwerk ter beschikking.
Twee bezoekers van De Nieuwe Boerenfamiliedag in gesprek
Uit het portfolio

De Nieuwe Boerenfamilie

De Nieuwe Boerenfamilie is een platform dat innovatie in de Nederlandse landbouw aanjaagt, door samenwerking tussen boeren en niet-boeren te stimuleren. De boer wordt omringd door een nieuwe familie van onder meer architecten, marketeers, chefs, bankiers en ontwerpers. Samen gaan we op zoek naar haalbare, logische en duurzame innovaties op het erf. 

 

In 2018 werd De Nieuwe Boerenfamilie opgericht door Food Hub. Dit initiatief is uitgegroeid tot een community van wel 1000 leden, die elke maand een nieuwsbrief ontvangen met oproepen uit het netwerk, motiverende verhalen, tips voor in de agenda en subsidieadvies.

 

De Nieuwe Boerenfamiliedag

Leden kunnen elkaar en andere betrokkenen jaarlijks ontmoeten op De Nieuwe Boerenfamiliedag. Dit is tevens de slotdag van de Boerenversneller, een programma voor agrarisch ondernemers die op zoek zijn naar een toekomstbestendig verdienmodel. Deze ondernemers pitchen op de Boerenfamiliedag hun bedrijven en leggen contact met investeerders, productontwikkelaars en potentiële afnemers. Ook gaan zij als koplopers in gesprek met beleidsmakers om de knelpunten van hun bedrijf te agenderen. In 2023 lanceert Food Hub ook een online variant van de Boerenversneller.

 

Met ondersteuning van de communitymanager worden er regelmatig oproepen geplaatst op het platform: boeren en niet-boeren kunnen via deze weg een hulpvraag verspreiden of een dienst aanbieden. Daarnaast behandelt De Nieuwe Boerenfamilie veelvuldig contact- en mediaverzoeken.

 

www.denieuweboerenfamilie.nl