Boter, kaas en havermelk: sneak preview
Waarom het voedselsysteem moet veranderen
Ons voedselsysteem staat voor grote uitdagingen: wereldwijd hebben 820 miljoen mensen honger, terwijl twee miljard mensen kampen met welvaartsziekten zoals obesitas en diabetes. De landbouw veroorzaakt 24% van de wereldwijde CO₂-uitstoot en gebruikt bijna 40% van het landoppervlak. Toch zijn er ook voordelen, vooral in de ontwikkelde wereld, waar we meer keuze hebben dan ooit. Maar dat betekent niet dat het systeem goed genoeg is. We moeten niet alleen leren omgaan met deze paradoxen, maar ook actie ondernemen om ons voedselsysteem te verbeteren. Er is een enorme noodzaak én potentie voor verandering. We staan op een kantelpunt: de transitie naar een eerlijker, diverser en duurzamer voedselsysteem kan werkelijkheid worden – als we nu anders gaan produceren, consumeren en minder verspillen.
Wil je weten hoe we samen een duurzamer voedselsysteem kunnen realiseren? Download het eerste hoofdstuk van Boter, kaas en havermelk en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan verandering.
Wat je zult ontdekken:
- Een uniek inkijkje in de voedselketen: Joris Lohman neemt je mee langs biodynamische boerderijen, megaslachthuizen en futuristische kippenbroederijen. Hij laat zien hoe complex ons voedselsysteem is en kantelt je kijk op landbouw en voeding.
- De belangrijkste uitdagingen en kansen: ontdek waarom ons huidige voedselsysteem zowel voordelen als problemen heeft, en leer wat nodig is om 8 miljard mensen te voeden zonder de aarde te schaden.
- Concrete stappen voor een duurzamer voedselsysteem: Lohman helpt je gerichter naar voedselkwesties te kijken en biedt handvatten om bewuste keuzes te maken, met een hoopgevende blik op de toekomst.
De rol van Food Hub in de voedseltransitie
Bij Food Hub geloven we dat de transitie naar een duurzaam voedselsysteem een collectieve verantwoordelijkheid is. Daarom helpen wij organisaties, beleidsmakers en professionals in de voedselsector om samen te werken aan een betere toekomst. Met onze trainingen op maat nemen we je mee op een unieke reis door het voedselsysteem: van biologische boerderijen tot hightech laboratoria en alles daartussenin.
Meer leren?
Onze trainingen bieden hands-on ervaring en kennis om jouw organisatie klaar te maken voor de voedseltransitie. Download de brochure om meer te weten te komen over hoe wij kunnen helpen om écht impact te maken.