Academies

In samenspraak met opdrachtgevers organiseert Food Hub diverse trainingen, cursussen en workshops. Volledig verzorgde programma’s, gericht op verschillende doelgroepen en thema’s van de voedseltransitie: korte ketens, eiwitten, eetcultuur, verdienmodellen en meer. Van een groepstraining persoonlijk leiderschap tot een meerdaagse excursie door de voedselketen, of een langlopend traject voor ondernemers in heel Nederland.
Studenten voeren hooi aan koeien in de stal tijdens de Flevo Campus Think Tank

Uit het portfolio: Unilever Future Foods Academy

Sinds 2022 organiseert Food Hub samen met Unilever een academie voor (young) professionals binnen het bedrijf. De academie geeft professionals de tools om een positieve impact te maken op het voedselsysteem. 


Deelnemers maken een reis door de voedselketen, en verbreden hun horizon dankzij ontmoetingen met inspirerende “collega’s” uit het voedselsysteem. Oftewel: de deelnemers verruilen hun bureau voor een prikkelend programma op locatie, van boerderij tot plant-based start-up. Door deze plekken te bezoeken ontstaat er een actief begrip van de voedseltransitie, en hoe verschillende partijen daar vorm aan geven. Deelnemers passen nieuwe kennis toe op diverse actuele cases bij Unilever, en besteden binnen de academie aandacht aan hun persoonlijke ambitie ten aanzien van de voedseltransitie.