Academies

In samenspraak met opdrachtgevers organiseert Food Hub academies. Dit zijn trainingen, cursussen en workshops. Onze programma’s zijn volledig verzorgd en zijn gericht op diverse doelgroepen en thema’s. Denk aan korte ketens, eiwitten, eetcultuur en verdienmodellen. Van een groepstraining persoonlijk leiderschap tot een meerdaagse excursie door de voedselketen, of een langlopend traject voor ondernemers in heel Nederland.
Studenten voeren hooi aan koeien in de stal tijdens de Flevo Campus Think Tank, een van de Food Hub academies

De Food Hub formule

We zetten ons met Food Hub academies in voor de voedseltransitie, een maatschappelijke omwenteling richting een ‘good, clean en fair’ voedselsysteem. Onze aanpak is geworteld in de transitietheorie en geïnspireerd door Theory U. Dit is een methodologie die ons helpt de diepere bronnen van kennis en inspiratie aan te boren. Onze unieke “Food Hub formule” omvat verschillende elementen: van het begrijpen van de voedseltransitie en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap tot het opdoen van hands-on ervaringen in de voedselketen. Bovendien doen we dit samen met onze ervaren experts en trainers. We benadrukken het belang van diversiteit in perspectieven en streven naar een holistische benadering. Elk detail is hierin een deel van de boodschap. Hierdoor helpen we bedrijven, overheden en professionals in de voedseltransitie.

Uit het portfolio

Unilever Future Foods Academy

Sinds 2022 organiseert Food Hub samen met Unilever een academie voor (young) professionals binnen het bedrijf. De academie geeft professionals de tools om een positieve impact te maken op het voedselsysteem, binnen het Future Foods initiatief van Unilever. 


Deelnemers maken een reis door de voedselketen, en verbreden hun horizon dankzij ontmoetingen met inspirerende “collega’s” uit het voedselsysteem. Oftewel: de deelnemers verruilen hun bureau voor een prikkelend programma op locatie, van boerderij tot plant-based start-up. Hierdoor ontstaat er een actief begrip van de voedseltransitie, en hoe verschillende partijen daar vorm aan geven. Deelnemers passen nieuwe kennis toe op diverse actuele cases bij Unilever, en besteden binnen de academie aandacht aan hun persoonlijke ambitie ten aanzien van de voedseltransitie.

 

Academies van Food Hub - bezoek in de koeienstal

Samenwerken?

Portretfoto van Lieke Tegels voor Food Hub | Samenwerken Food Hub

Neem contact op met Lieke

lieke@foodhub.nl