Samen naar een duurzamer voedselsysteem: webinar met Joris Lohman
Waarom je hier bij moet zijn
Het voedselsysteem staat op een keerpunt. In zijn boek Boter, Kaas en Havermelk laat Joris Lohman zien hoe de voedseltransitie binnen handbereik ligt – maar alleen als we bereid zijn om anders te consumeren, anders te produceren en minder te verspillen. Maar vooral: door samen te werken. Tijdens dit webinar deelt Joris zijn inzichten over de toekomst van voedsel en landbouw, gebaseerd op vijftien jaar ervaring en honderden ‘transitiecolleges’. Of je nu werkzaam bent in de voedselsector, beleidsmaker bent, of gewoon geïnteresseerd bent in de toekomst van ons eten, dit webinar biedt een frisse blik op de oplossingen die nú al mogelijk zijn.
Voor wie
Dit webinar is speciaal voor professionals in de voedselsector, beleidsmakers, sustainability managers en iedereen die actief wil bijdragen aan de voedseltransitie. Dit is een unieke kans om met een van de meest invloedrijke stemmen in de voedseltransitie in gesprek te gaan. Zorg dat je erbij bent!
“Nadat ik al jarenlang actief ben in de voedselsector, dacht ik dat ik het meeste wel gezien had. Maar Boter, Kaas en Havermelk heeft me echt verrast met nieuwe inzichten en perspectieven. Het boek biedt een frisse blik op de uitdagingen en kansen binnen ons voedselsysteem. Het is wat mij betreft een onmisbare bron van kennis en zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die in de sector werkt.”
– Jelte van Kammen, CEO Harvest House
Over de spreker
Joris Lohman, politicoloog, mede-oprichter van Food Hub en auteur van Boter, Kaas en Havermelk, heeft jarenlang gewerkt in de voedselsector. Hij reist al vijftien jaar door de voedselketen om inzichten te verzamelen en heeft honderden transitie-colleges gegeven. In 2022 kwam Joris’ documentaire The Future of Food uit en sinds 2023 is hij co-host van de wekelijkse podcast Eten is Weten.
Over Boter, kaas en havermelk
Kunnen we 8 miljard mensen voeden zonder de aarde te vernietigen? Joris Lohman stortte zich in de verbijsterende wereld achter ons eten. Op zoek naar het antwoord op deze vraag neemt hij de lezer mee op reis door de voedselketen: van biodynamische boerderijen en een mega varkensslachterij in Nederland naar een futuristische kippenbroederij in Ivoorkust.
Boter, kaas en havermelk kantelt rigoureus je beeld over landbouw, voeding en gezondheid. Lohman maakt korte metten met de droombeelden van groene idealisten, maar ziet ook dat technologie niet alles op kan lossen. Uiteindelijk weet hij een complexe realiteit te vertalen naar een hoopgevend verhaal over de toekomst van ons eten.
Kijk het webinar terug
Webinar gemist? Hieronder vind je de volledige video.