De Food Hub formule

We kunnen allemaal onderdeel zijn van de grootste landbouw- en voedseltransitie ooit. Ja, ook jij en je bedrijf of organisatie. In de longread 'de Food Hub formule' geeft Joszi Smeets handelingsperspectief. Gebaseerd op de ervaring die zij als oprichter van Food Hub en opleider in de voedsel en landbouwsector in ruim tien jaar heeft opgedaan, geeft zij antwoord op de vraag: hoe stel je mensen in staat om de wereld van voedsel en landbouw te veranderen?

Zet ambities om in impact – de voedseltransitie begint hier.

De voedsel- en landbouwsector staat voor ongekende uitdagingen: klimaatverandering, voedselverspilling, biodiversiteitsverlies en sociale ongelijkheid. Tegelijkertijd vraagt de maatschappij om transparantie, verantwoordelijkheid en actie. Hoe zorg je dat jouw organisatie niet alleen meebeweegt, maar ook actief bijdraagt aan een duurzaam voedselsysteem?

In deze longread deelt Joszi Smeets, oprichter en creatief directeur van Food Hub, haar aanpak om organisaties te helpen échte impact te maken en laat zij zien hoe je de complexiteit van de voedseltransitie kunt overwinnen.

 

Wat ga je leren?

  • Inzicht in complexe uitdagingen: Ontdek hoe je systeemdenken kunt toepassen om de voedseltransitie te begrijpen en te navigeren.
  • Praktische stappen voor verandering: Leer hoe je bewustwording, samenwerking en actie binnen jouw organisatie stimuleert.
  • De unieke Food Hub Formule: Duik in de methodiek van Enable, Experience en Empower – een praktische aanpak om duurzame transitie te realiseren.
  • Tools en inspiratie: Van theorie naar praktijk, met concrete handvatten en inspirerende verhalen uit de sector.

Waarom is de Food Hub formule relevant voor jouw organisatie?

De voedseltransitie vraagt om een nieuwe manier van werken. Ontdek hoe jouw organisatie het verschil kan maken.:

  • Complexiteit vraagt om nieuwe vaardigheden: Ontwikkel de kennis en skills die nodig zijn om te navigeren in een snel veranderend systeem.
  • Van ambitie naar actie: Formuleer niet alleen doelen, maar leer hoe je ze integreert in de dagelijkse praktijk.
  • Een collectieve verantwoordelijkheid: Begrijp de rol van jouw organisatie in het grotere systeem en werk samen aan duurzame impact.

Over Joszi Smeets

Joszi Smeets, oprichter en creatief directeur van Food Hub, is een expert in de voedsel- en landbouwsector. Naast het leiden en ontwikkelen van Food Hub heeft zij een achtergrond als sociaal geograaf en verdiepte ze zich in trainerschap, persoonlijk leiderschap en trustbuilding.

 

Met de door haar ontwikkelde Food Hub methodiek helpt Joszi organisaties om duurzame ambities om te zetten in tastbare resultaten en impact te creëren in een complexe en veranderende wereld. Haar visie: voedsel- en landbouw oplossingen kunnen alleen floreren wanneer mensen in staat worden gesteld om verandering te maken.

 

Deze visie en haar jarenlange ervaring maken deze longread een onmisbare gids voor professionals die een actieve rol willen spelen in de voedseltransitie.

Samen werken aan een eerlijker, diverser en duurzamer voedselsysteem

Wil je weten hoe jouw organisatie haar duurzaamheidsambities kan waarmaken? Download dan nu de longread en ontdek hoe je vandaag nog aan de slag kunt gaan.