Publieksgesprek over de toekomst van voedsel en landbouw in De Balie

Nu het debat over voedsel en landbouw een nieuw kruispunt heeft bereikt, en met zicht op de aankomende verkiezingen wordt er geschreeuwd om een visie op de toekomst van voedsel en landbouw in Nederland. De discussie loopt vaak vast op de tegenstelling tussen de 'tovenaars' en 'profeten'. Daarom organiseert Stop the Food Fight gesprekken om deze tegenstelling verder te brengen in samenwerking met experts uit de hele voedselsector.
Het event is op 11 okt 2023 om 0:00

Tovenaars en profeten in gesprek over voedsel en landbouw

De ‘Stop the Food Fight’ denktank heeft het voortouw genomen in het faciliteren van betekenisvolle dialogen tussen experts die vaak aan tegenovergestelde zijden van het debat staan. Het doel is om gezamenlijk te werken aan een gedeelde visie op voedselproductie, landschap en natuur in Nederland, mits de economische voorwaarden respectvol worden benaderd.

 

De komende maanden worden er diverse dentanksessies georganiseerd met experts uit de hele sector. In lijn met deze denktank hebben we een speciaal publieksevenement opgezet in samenwerking met debatcentrum De Balie in Amsterdam. Op 11 oktober zal in de grote zaal een discussie plaatsvinden met bijdragen van de Amerikaanse auteur Charles C. Mann. In aanloop naar de herverkiezingen zijn deze dialogen cruciaal voor het vormen en begrijpen van de voedsel- en landbouwagenda in een bredere politieke context. Betrokken experts bij deze gesprekken zijn onder meer Michael Wilde (Bionext), Geertjan Kloosterboer (Melkveehouder), Joris Lohman (Food Hub) en Hidde Boersma (Sugarrush Film).

 

Bestel je tickets