Farming on the Frontier

Door heel Europa protesteren boeren tegen de hervormingen in het landbouwbeleid en het Groene Pact, ondanks de groeiende noodzaak voor duurzaamheid en voedselzekerheid. Op 4 april, tijdens een bijeenkomst bij De Balie met Europarlementariër Mohammed Chahim en jonge boeren wordt gezocht naar een evenwichtige klimaataanpassing in de landbouw, die zowel economische als ecologische belangen dient. Dit debat probeert voorbij te gaan aan de polarisatie en zoekt constructieve oplossingen voor de toekomst.
Het event is op 04 apr 2024 om 20:00

Hoe kan Brussel zijn relatie met boeren door de hele Europese Unie heruitvinden?

De discussie over de toekomst van landbouw in Europa staat op scherp. Boeren uit verschillende EU-landen, waaronder België, Duitsland en Nederland, komen massaal in opstand. Ze verzetten zich tegen de hervormingen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid en het Groene Pact, bedoeld om de landbouw duurzamer te maken. Deze protesten onderstrepen de dringende behoefte aan een balans tussen voedselzekerheid, duurzaamheid en de economische belangen van de boeren.

In een tijd waarin de EU zich inzet voor een groenere toekomst, rijst de vraag hoe we een rechtvaardige transitie naar duurzame landbouw kunnen realiseren. Tijdens een bijeenkomst bij De Balie met jonge boeren en Europarlementariër Mohammed Chahim, wordt er gedebatteerd over de mogelijkheden voor klimaataanpassing in de landbouw. Het doel: het vinden van een weg vooruit die zowel de planeet beschermt als de levensonderhoud van de boeren garandeert, zonder dat de discussie verzandt in polarisatie en simplistische beeldvorming.

 

Bestel je (gratis) ticket