Wat we doen

Wat we precies doen? Bij Food Hub werken we elke dag aan een beter voedselsysteem. We leiden nieuwe voedselveranderaars op en ondersteunen bestaande initiatieven waar nodig. En dat kan vele vormen aannemen. Op deze pagina vertellen we je graag meer, en laten we je vol trots een aantal voorbeelden van ons werk zien.

 

FOOD HUB ACADEMIE

De Food Hub academie is ons trainingsbureau. Vanuit daar bieden we allerlei verschillende trainingen en cursussen aan: van programma’s voor ondernemers die willen veranderen, tot Summer Schools voor jonge professionals. Over al deze vormen van voedselonderwijs lees je meer onder ‘academie’.

 

TRANSITIETRAJECTEN

We bieden niet alleen voedselonderwijs aan. We werken ook graag samen met bedrijven en organisaties die zélf de verandering willen inzetten – en daar onze hulp voor vragen. Ook dat kan op verschillende manieren: we kunnen bijvoorbeeld een voedseltransitieproject uit handen nemen, maar ook de volledige governance van een organisatie opnieuw (helpen) inrichten. Waar mogelijk nemen we zelf het initiatief. Hierover lees je meer bij ‘transitietrajecten’.

 

COMMUNICATIE

Bij elke transitie is goede communicatie essentieel. De afgelopen jaren is sterke communicatie, gericht op serieuze impact, dan ook een zelfstandige tak van Food Hub geworden. We maken, in opdracht of op eigen initiatief, met groot plezier de meest uiteenlopende communicatie-uitingen over voedsel, landbouw en verandering. Van longreads, podcasts, boeken, videocolleges en andere (online en offline) publicaties, tot aan complete online strategieën en contentontwikkeling. Bij communicatie lees je meer.

 

EVENTS

Ook het bijeenbrengen van (verschillende groepen) mensen is essentieel voor een succesvolle voedseltransitie. Online, offline, voor tien, honderd of duizend personen: bij Food Hub draaien we onze hand niet om voor een evenement. We hebben ervaring met organisatie, programmering, productie en communicatie van evenementen. We zijn dan ook het brein achter een aantal bekende events in de voedselwereld, zoals het jaarlijkse Flevo Campus Live, kennisavonden samen met Pakhuis de Zwijger, en De Nieuwe Boerenfamiliedag. Lees hier meer.

 

 

 

Ook onderwijsprogramma’s en transitietrajecten op maat?

Wil je educatie over voedsel en landbouw op de agenda zetten binnen jouw bedrijf, organisatie, (onderwijs)instelling óf gewoon voor jezelf? Wil je op een laagdrempelige manier het voedselsysteem van dichtbij leren kennen, met al je zintuigen en vanuit verschillende invalshoeken? Neem contact op met Wout: wout[at]foodhub[dot]nl