Nieuws

Projectcoördinator Nikita Aarsman over Events: “Ik deins nergens voor terug. Try me.”

                   

Food Hub is een plek waar voedselveranderaars samenkomen en samenwerken, en die organiseren vaak de meest uiteenlopende, zinnenprikkelende evenementen om hun kennis en ervaring te delen, met jou, je studenten, je collega’s of je doelgroep. Onze collega Nikita krijgt alles voor elkaar. Hoe doet ze dat?

“Productie is een kwestie van fixen, en de kunst van het onthouden. Je wilt dat alles van A tot Z klopt. Het begint bij nadenken over wat je wilt bereiken, en voor wie het is. De Boerenversneller – ons programma voor jonge, innovatieve boeren – moet bijvoorbeeld inspirerend én praktisch zijn. De inhoud, de presentatie, de locatie, het verhaal; alles is daarbij belangrijk, en moet op zijn plek vallen. Je moet jezelf voorstellen dat je er onderdeel van bent, en er op die manier doorheen lopen. Zo zorg je dat je overal aan denkt, want er komen zoveel details bij kijken, tot op het niveau dat je nadenkt over waar mensen hun jas neerleggen. Wat ik doe? Ik schrijf alles op. Ik vergeet nooit wat, omdat ik alles opschrijf.”

Wat maakt post-lockdown events zo bijzonder?

Het is zo fijn om weer mensen (offline) samen te brengen. Er komt heel veel positieve energie uit de groepen, mensen willen er echt graag samen tegenaan gaan. Zo is de manier waarop de deelnemers van de Boerenversneller samen optrekken en verbinding maken heel mooi: ik heb het idee dat ik de verandering [in de voedselsector, red.] gewoon zié gebeuren.”

Wat is de belangrijkste valkuil die je kent?

“Je moet er altijd rekening mee houden dat iets niet gaat zoals je wil. Je kan een prachtig draaiboek hebben en alles tot in detail uitpluizen en voorbereiden, maar sommige dingen lopen nou eenmaal anders dan gepland. Stel je daar bij voorbaat op in!”

Wie of wat kan jou uitdagen?

“Maakt me niet uit, gooi maar. Al kom je met de meest hectische dag ooit, we gaan het gewoon fixen met Food Hub. Evenementen waar allerlei verschillende dingen samenkomen, lange productiedagen, helemaal kapot zijn op het einde: dat is het allemaal waard als je het gevoel hebt dat alles vlekkeloos is verlopen en iedereen blij is.”

 

Als je denkt: ‘waarom staat Nikita met een pak thee op de foto?’ Dat was tijdens de eerste programmadag van de Boerenversneller 2021 waar iedereen – ook het productieteam – zich voorstelde aan de hand van een product met een persoonlijke betekenis.

 

💪🏾 foodhub.nl/watwedoen

 

FOOD HUB LESSONS LEARNED

Als jong en groeiend bedrijf – dat net haar eerste jubileum heeft aangetikt – leren we nog elke dag iets nieuws over ons werk en de sector. De voedselwereld is constant in beweging, en we ontmoeten steeds weer knappe voedselveranderaars waar we mee mogen werken. Steek iets op van onze lessons learned, of reach out als het naar meer smaakt!