Flevo Campus Summer School

         

Opdrachtgever: Flevo Campus

Een van de leukste programma’s die we mogen maken, is de jaarlijkse Flevo Campus Summer School. Sinds 2018 verzorgt Food Hub de werving, programmering en productie van deze stoomcursus duurzaam voedsel & de stad. Jaarlijks nemen twintig jonge, gemotiveerde studenten en professionals deel aan dit programma. Samen met de alumni van de Flevo Campus Denktank/Think Tank (een vergelijkbaar programma, maar dan in de winter) vormen zij een sterk netwerk van voedselveranderaars van de toekomst.

Case study: Almere

De Flevo Campus Summer School vindt altijd plaats in en rondom Almere, Flevoland. En dat is geen toeval. Flevoland is een van de meest vruchtbare landgebouwgebieden ter wereld. In veel van onze projecten duikt Almere op als case study: deze zeer diverse, dichtbevolkte stad ligt tegen het landbouwgebied aan, maar de verbinding tussen stad en platteland is nog niet zo sterk als we graag zouden willen. De Summer School maakt deze verbinding en onderzoekt wat er nodig is om de korte keten (tussen stad en land, Almere en Flevoland) te versterken.

1000 indrukken in vijf dagen

De Flevo Campus Summer School is een intensief programma van een volledige week, inclusief kamperen op De Kemphaan, naast de Stadsboerderij Almere. Het programma bestaat uit masterclasses, workshops en excursies, maar ook samen koken, eten, proeven, ervaren en beleven zijn een essentieel onderdeel van de formule. Summer School-alumni zijn doorgaans vol lof over de vorm en inhoud van het programma: “1000 indrukken, smaken, geuren, momenten en plekken opeengepakt in slechts vijf dagen”, “ik ben erachter gekomen hoeveel potentieel Flevoland eigenlijk heeft” – check alle testimonials op de Instagram van Flevo Campus.

Meer weten?

Op de website van Flevo Campus vind je indrukken van de Summer School edities 2018, 2019 en 2020.

 


Resultaten:

  • Een netwerk van inmiddels 100+ jonge voedselveranderaars uit heel Nederland, die een actieve bijdrage hebben geleverd aan het stedelijke voedselbeleid van Almere.
  • Het manifest ‘Meer eten uit de korte keten!‘, aangeboden op de Floriade Dialogues Summit 2019

 

Voedselonderwijs op maat

De Flevo Campus Summer School is een van de programma’s die Food Hub in opdracht ontwerpt en produceert. Maar we maken nog veel meer programma’s waarin voedselonderwijs centraal staat. Van een jaarlijkse denktank over duurzaam voedsel, tot de Rabo Food Forward Tracks in iedere regio van het land. We werken altijd vanuit deze formule, waarin een aantal elementen centraal staan: theorie over de voedseltransitie, excursies in het veld (hoe ziet het voedselsysteem er nu uit?), workshops en masterclasses van experts (bijvoorbeeld over ondernemerschap) en een groot deel ervaren, voelen, proeven, beleven. Wil je meer weten over onze programma’s? Wil je verder praten over wat voedseleducatie voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op.