Design Sprint

         

Opdrachtgever: ARTIS, Provincie Overijssel, Taskforce Korte Keten

Sinds 2020 in ons portfolio en daar zeker niet meer uit weg te denken: de Design Sprint. Voor verschillende opdrachtgevers hebben we al in deze bijzondere vorm mogen werken – zowel online als ‘in het echt’, toen dat nog kon.

Wat is een Design Sprint?

Een Design Sprint is een meerdaagse ‘snelkookpan’ waarin je met een speciaal samengesteld team in hele korte tijd van vraag/probleem naar oplossing/prototype werkt. De vraag of het probleem kan van alles zijn, en wordt vaak aan het begin van de Sprint nog aangescherpt. Het sprintteam bestaat meestal uit mensen uit de organisatie + een aantal experts die de sprint begeleiden en het prototype bouwen (bijvoorbeeld een ontwerper en/of een copywriter). Aan het einde van een geslaagde Design Sprint heb je een prototype gebouwd en getest, en daarmee waardevolle antwoorden gekregen op je vraag of probleemstelling.

Binnen Food Hub zijn inmiddels meerdere collega’s opgeleid (of momenteel in training) tot Sprint Facilitator. Dat betekent dat wij de benodigde kennis en skills in huis hebben om jouw Design Sprint van begin tot eind te verzorgen. Afhankelijk van de vraag vanuit jouw bedrijf of organisatie zoeken we er altijd de juiste experts, testers en andere deelnemers bij.


Resultaten:

  • Succesvolle Design Sprint voor o.a. ARTIS, Provincie Overijssel & Taskforce Korte Keten
  • Meer weten over werkwijze en tot nu toe behaalde resultaten? Neem gerust contact op met Heleen!