BOERENVERSNELLER

         

Opdrachtgever: Op eigen initiatief

De Boerenversneller is het innovatieprogramma voor agrarisch ondernemers binnen het platform De Nieuwe Boerenfamilie, dat we in 2018 op eigen initiatief lanceerden. In 2019 en 2020 begeleidden we in totaal al meer dan 25 boeren succesvol bij een grote of kleine verandering op hun bedrijf.

Geïnteresseerd in deelname in 2022? – lees hier meer.

De Boerenversneller is een programma van bijna een jaar, waarin een gemotiveerde groep van vijftien agrarisch ondernemers samen keihard werkt aan verandering op hun bedrijven. Vanuit De Nieuwe Boerenfamilie omringen we die boeren met de experts die ze daarvoor nodig hebben: van designers tot juristen tot architecten tot bedrijfskundigen.

De verandering op het bedrijf kan iets heel groots of heel kleins zijn. In de voorgaande edities van de Boerenversneller liepen de dromen van de boeren uiteen van een compleet nieuw kaasconcept, inclusief nieuwe stal, tot het opzetten van een eendenhouderijtak, tot het produceren van Twentse sojamelk. Alle plannen hadden één ding gemeen: de boeren zochten naar nieuwe verdienmodellen en een toekomstbestendig bedrijf.


Resultaten:

  • workshops, masterclasses en excursies gedurende een halfjaar
  • nieuwe inzichten, bedrijfsplannen en businessmodellen voor 28+ deelnemers
  • Nieuwe Boerenfamilies: unieke samenwerkingen tussen boer en niet-boer

 

Projectleider Yvonne Faber:

“Soms word ik een beetje murw van altijd hetzelfde verhaal: honger, biodiversiteit, voedselverspilling… Ik krijg weleens een knoop in m’n maag van het tempo: het voedselsysteem verandert zo langzaam! En het is zo groot, zo complex. Maar eens in de zoveel tijd lees, hoor of zie ik weer iets waardoor ik weer heel sterk voel: oja, hier doen we het allemaal voor. Het mooie aan voedsel vind ik dat het zo’n harde veroorzaker is van allerlei problemen in de wereld – en tegelijkertijd is het zo tastbaar, zo intiem. Het is allesomvattend en ongrijpbaar, maar tegelijk zo dichtbij, persoonlijk en tastbaar. Je kunt letterlijk met elke hap een hele wereld oproepen. En dat doen we dan ook in onze programma’s – ook in de Boerenversneller.’ Lees meer >> 

Yvonne Faber Food Hub

Meer informatie: www.denieuweboerenfamilie.nl/boerenversneller