Dit zijn wij

Food Hub maakt vernieuwende vormen van voedselonderwijs en begeleidt innovatie- en veranderingstrajecten. Wij helpen bedrijven, overheden, studenten en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen. Onze missie is het aanjagen van de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem.

Food Hub is in 2016 opgericht door Joszi Smeets en Joris Lohman. Zij kennen elkaar vanuit de slow food-beweging en ze realiseerden zich dat een good, clean and fair voedselsysteem meer nodig heeft dan alleen activisme. Met Food Hub zetten ze de maatschappelijke beweging door, maar dan binnen het bedrijfsleven en overheden. Tot onze opdrachtgevers behoren o.a. Flevo Campus, Rabobank, Unilever en Bidfood. Bekijk een greep uit onze projecten > 

In alles wat we doen, proberen we oog te hebben voor diversiteit en inclusiviteit. Dat betekent dat we ons voortdurend afvragen hoe we onze eigen organisatie, maar ook onze producten en programma’s voor iedereen toegankelijk maken én hoe we ervoor zorgen dat iedereen zich gerepresenteerd ziet in onze organisatie en uitingen. We geloven dat de voedseltransitie alleen eerlijk kan zijn als iedereen mag meepraten.

Dit zijn wij

dit is food hub

Joszi Smeets

Creatief directeur

Joszi is de creatieveling van het team en bouwt onze onderwijsprogramma’s en producten. Ze richtte samen met Joris Food Hub op omdat ze als sociaal geograaf sterk gelooft dat de voedseltransitie door mensen wordt gedreven en dus emotioneel en cultureel geladen is. Het is zo groot maar ook heel klein, en dat maakt voedsel het beste instrument om in handen te hebben.
joszi@foodhub.nl

Joris Lohman

Directeur strategie

Als politicoloog is Joris gefascineerd door de ‘wicked problems’ in ons mondiale voedselsysteem. Samen met Joszi heeft Joris Food Hub opgericht om zo de voedseltransitie te versnellen naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Binnen Food Hub is hij de man met het plan en laat hij geen mogelijkheid voorbij gaan Sicco Mansholt aan te halen.
joris@foodhub.nl

Jeroen van IJzerloo

Algemeen directeur

Jeroen schept orde in de chaos en stelt vragen die je niet zag aankomen. Hij gelooft niet in één waarheid, dus blijft altijd nieuwsgierig naar betere oplossingen voor de problemen van vandaag. Bij Food Hub zorgt hij als algemeen directeur voor het soepel draaien van mens en machine en trad hij in 2020 toe als directeur en mede-eigenaar.
jeroen@foodhub.nl

Maarten Moerkerken

Bureaumanager

Na een lange horeca-carrière bij verschillende restaurants in Amsterdam wilde Maarten iets anders - maar nog steeds bezig blijven met voedsel en mensen. Zijn gevoel voor gastvrijheid en overzicht zet hij nu intern in bij Food Hub. Als Bureaumanager zorgt hij ervoor dat alle interne zaken soepel verlopen, vult hij collega's aan waar nodig en ondersteunt hij de directie.
maarten@foodhub.nl

Heleen Sanders

Projectleider

Na een studie duurzame voedselsystemen aan de University for Peace in Costa Rica verruilde Heleen de bananen en ananassen weer voor aardappels en uien. Want in Nederland ligt vruchtbare grond voor wereldwijde voedselbewegingen. Van nieuw platform tot publicatie, bij Food Hub weet Heleen menig project tot een goed einde te brengen.
heleen@foodhub.nl

Dieuwertje van Muyden

Schrijver & redacteur

Dieuwertje is sociaal geograaf, dichter en boerendochter en schrijft voor Food Hub met veel plezier over alles wat los en vast zit aan het voedselsysteem. Haar nieuwsgierigheid naar mens, dier en landschap garandeert invalshoeken, en bracht haar van IJslandse paarden naar Wageningse studievrienden, Australische farm kitchens en in plantaardig Glasgow.
dieuwertje@foodhub.nl

Wout Bierens

Accountmanager

Door zijn vele reizen is Wout geïnspireerd geraakt door verschillende keukens en door hoe eten altijd een centrale plek inneemt in het leven van mensen. Van het smaakvolle gerecht ‘matapa’ uit Mozambique tot aan de beste dim sum uit Hong Kong: voedsel is emotie! Als accountmanager bij Food Hub neemt Wout onze opdrachtgevers alle zorgen uit handen.
wout@foodhub.nl

Nikita Aarsman

Projectcoördinator

Na een tijd als organisatorische spil in de muziekindustrie wilde Nikita eigenlijk hetzelfde doen, maar dan in combinatie met haar grootste liefde: voedsel! Van online tot offline en van tien tot duizend mensen: als projectcoördinator binnen Food Hub staat ze altijd in de startblokken om elk project tot in de puntjes te regelen.
nikita@foodhub.nl

Linde Schuijlenburg

Projectcoördinator

Als boerendochter en bergliefhebber staat Linde graag met haar voeten in de klei of boven op een bergtop. Gelukkig kan ze haar liefde voor buiten zijn, natuur en groenten uit eigen moestuin meenemen naar Food Hub, want daar hebben we nooit genoeg van. Bovendien zorgt ze als projectcoördinator dat alle projecten tot in de puntjes zijn geregeld.
linde@foodhub.nl

Lieke Tegels

Sales & marketingmanager

Lieke is na een aantal jaar wonend tussen de bergen, wijngaarden en boerderijen in Nieuw-Zeeland, terug op Nederlandse bodem. Ze is groot liefhebber van champagne en 'haute cuisine' maar ruilt haar hakken ook net zo makkelijk in voor een vertrouwd paar klompen. Met plezier ontwikkelt ze voor Food Hub warme relaties en nieuwe samenwerkingen.
lieke@foodhub.nl

Eva Flantua

Projectleider

Als geboren en getogen Flevolander is Eva gefascineerd door de geschiedenis van deze jonge provincie, en werkt ze vol goede moed aan allerlei projecten die de balans in het Flevolandse voedsellandschap herstellen. Ze doet er alles aan om locals te laten kennismaken met lokale producten, boeren en gastronomie. Voor Food Hub is zij dan ook de onmisbare schakel tussen stad en provincie (Flevoland).
eva@foodhub.nl

Larissa de Vries

Content & Branding

Larissa is het toonbeeld van transitie: via een studie modemanagement, horeca en de media is ze in de wereld van voedsel eindelijk op haar plek beland. Opgevoed met twee eetculturen, de indische keuken en hollandse pot, houd ze stiekem toch het meest van aardappelen. In team communicatie maakt ze alle visuals en zorgt ze voor strakke contentplanningen.
larissa@foodhub.nl

Vacatures