Over Food Hub

Food Hub maakt vernieuwende vormen van voedselonderwijs en begeleidt innovatie- en veranderingstrajecten. Wij helpen bedrijven, overheden, studenten en professionals om de veranderende wereld van voedsel en landbouw beter te begrijpen. Onze missie is het aanjagen van de transitie naar een eerlijk, gezond, lekker en duurzaam voedselsysteem.

Food Hub is in 2016 opgericht door Joszi Smeets en Joris Lohman. Zij kennen elkaar vanuit de slow food-beweging en ze realiseerden zich dat een good, clean and fair voedselsysteem meer nodig heeft dan alleen activisme. Met Food Hub zetten ze de maatschappelijke beweging door, maar dan binnen het bedrijfsleven en overheden. Tot onze opdrachtgevers behoren o.a. Flevo Campus, Rabobank en de Taskforce Korte Keten. Bekijk een greep uit onze projecten > 

In alles wat we doen, proberen we oog te hebben voor diversiteit en inclusiviteit. Dat betekent dat we ons voortdurend afvragen hoe we onze eigen organisatie, maar ook onze producten en programma’s voor iedereen toegankelijk maken én hoe we ervoor zorgen dat iedereen zich gerepresenteerd ziet in onze organisatie en uitingen. We geloven dat de voedseltransitie alleen eerlijk kan zijn als iedereen mag meepraten.

Dit zijn wij

dit is food hub

Yvonne Faber

Programmaleider

Als je aan Yvonne vraagt waarom ze met voedsel werkt antwoordt ze dat voedsel voor haar over bijna alles gaat. Als filosoof is ze gewend om zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en laat dat nou broodnodig zijn in de voedselsector. Als programmaleider tuigt ze nieuwe opleidingen op en draagt ze hier van begin tot eind zorg over.
yvonne@foodhub.nl

Joris Lohman

Directeur strategie

Als politicoloog is Joris gefascineerd door de ‘wicked problems’ in ons mondiale voedselsysteem. Samen met Joszi heeft Joris Food Hub opgericht om zo de voedseltransitie te versnellen naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Binnen Food Hub is hij de man met het plan en laat hij geen mogelijkheid voorbij gaan Sicco Mansholt aan te halen.
joris@foodhub.nl

Joszi Smeets

Creatief directeur

Joszi is de creatieveling van het team en bouwt onze onderwijsprogramma’s en producten. Ze richtte samen met Joris Food Hub op omdat ze als sociaal geograaf sterk gelooft dat de voedseltransitie door mensen wordt gedreven en dus emotioneel en cultureel geladen is. Het is zo groot maar ook heel klein, en dat maakt voedsel het beste instrument om in handen te hebben.
joszi@foodhub.nl

Jeroen van IJzerloo

Algemeen directeur

Jeroen schept orde in de chaos en stelt vragen die je niet zag aankomen. Hij gelooft niet in één waarheid, dus blijft altijd nieuwsgierig naar betere oplossingen voor de problemen van vandaag. Bij Food Hub zorgt hij als algemeen directeur voor het soepel draaien van mens en machine en trad hij in 2020 toe als directeur en mede-eigenaar.
jeroen@foodhub.nl

Eva Flantua

Projectleider

Als geboren en getogen Flevolander is Eva gefascineerd door de geschiedenis van deze jonge provincie, en werkt ze vol goede moed aan allerlei projecten die de balans in het Flevolandse voedsellandschap herstellen. Ze doet er alles aan om locals te laten kennismaken met lokale producten, boeren en gastronomie. Voor Food Hub is zij dan ook de onmisbare schakel tussen stad en provincie (Flevoland).
eva@foodhub.nl

Bart Kraaijvanger

Business developer

Bart is een echte doener en ondernemer, met Brabantse roots en een retail-achtergrond. Bij Food Hub is hij verantwoordelijk voor het business development, oftewel: groei en nieuwe plannen. Hij zit bomvol ideeën, maar heeft ook nog tijd nodig om te sporten, tuinieren en te dromen over een eigen miniboerderij.
bart@foodhub.nl

Wout Bierens

Projectcoördinator

Door zijn vele reizen is Wout geïnspireerd geraakt door verschillende keukens en door hoe eten altijd een centrale plek inneemt in het leven van mensen. Van het smaakvolle gerecht ‘matapa’ uit Mozambique tot aan de beste dim sum uit Hong Kong: voedsel is emotie! Als projectmedewerker bij Food Hub zorgt Wout ervoor dat onze projecten vlekkeloos verlopen.
wout@foodhub.nl

Maarten Moerkerken

Bureaumanager

Na een lange horeca-carrière bij verschillende restaurants in Amsterdam wilde Maarten iets anders - maar nog steeds bezig blijven met voedsel en mensen. Zijn gevoel voor gastvrijheid en overzicht zet hij nu intern in bij Food Hub. Als Bureaumanager zorgt hij ervoor dat alle interne zaken soepel verlopen, vult hij collega's aan waar nodig en ondersteunt hij de directie.
maarten@foodhub.nl

Heleen Sanders

Communicatiemanager

Na een studie duurzame voedselsystemen aan de University for Peace in Costa Rica verruilde Heleen de bananen en ananassen weer voor aardappels en uien. Want in Nederland ligt vruchtbare grond voor wereldwijde voedselbewegingen. Bij Food Hub maakt Heleen kennis over voedsel toegankelijk voor iedereen in woord en beeld, bij voorkeur vergezeld door bijpassende emoji 🍌🥔
heleen@foodhub.nl

Vacatures