Nieuws

NIEUWS | Food Hub versterkt met nieuwe partner: Jeroen van IJzerloo

                   

september 2020

Per september 2020 treedt Jeroen van IJzerloo toe als mede-eigenaar van Food Hub. Als directeur verantwoordelijk voor alle financiële, operationele en HR-gerelateerde zaken zal hij verder bouwen aan de professionalisering van de organisatie. De leiding van Food Hub wordt hiermee uitgebreid van twee naar drie directeuren.

Jeroen van IJzerloo werkt sinds eind 2018 bij Food Hub, als interim manager voor de financiële en operationele zaken. Volgens oprichters Joszi Smeets en Joris Lohman is dit het juiste moment om een nieuwe partner te verwelkomen. Joszi: “We werken al heel lang samen en Jeroen is echt de operationele en financiële alleskunner die Joris en ik misten. Daarnaast is hij een ontzettend fijn mens, en al helemaal onderdeel van het team. We kijken uit naar al het moois dat hij gaat bouwen met ons.”

“We staan aan de vooravond van een versnelling van de transitie in de voedselketen,” aldus Joris. “De corona- en klimaatcrises, maar ook de boerenprotesten laten zien dat verandering noodzakelijk is. Met Food Hub spelen we centrale rol in de voedseltransitie. Het is voor ons als organisatie nu ook tijd om verder te professionaliseren en te groeien. Daarom zijn we heel blij dat we Jeroen als mede-eigenaar en financieel directeur mogen verwelkomen.”

Jeroen van IJzerloo werkte jarenlang bij Rabobank als Hoofd Landenrisico en financieringsspecialist voordat hij in 2016 met een compagnon adviesbureau 5voor1 opzette. Als financieel organisatieadviseur heeft hij de afgelopen 4 jaar al vele boeren en andere ondernemers begeleid in hun zoektocht naar een gezond verdienmodel. Jeroen is gespecialiseerd in het ontwikkelen van duurzame businessmodellen bij de grote en kleine dromen die ondernemers kunnen hebben. Dit deed hij de afgelopen twee jaar ook voor Food Hub.

Jeroen: “Misschien is het een wat vreemd moment voor deze stap naar voren, maar in de coronatijd is de kracht van Food Hub in alle facetten naar voren gekomen. De relaties met klanten, partners en leveranciers zijn heel erg sterk. Geen klant is weggelopen, geen project gestaakt. Nu in de afgelopen maanden de eerste stress is geweken, wordt er door onze relaties weer met een open blik naar de toekomst gekeken. Ik wil deze kans heel graag aangrijpen om onze impact op voedseltransitie nog verder te vergroten. Met name de programma’s waarbij we direct in contact zijn met de voedselveranderaars van de toekomst zijn nu erg gewenst. Maar de grote kracht zit in het fantastische team dat Food Hub heeft. Ik heb er superveel zin in om de komende jaren samen met hen Food Hub en onszelf te laten groeien.”

“In de coronatijd is de kracht van Food Hub in alle facetten naar voren gekomen” – Jeroen van IJzerloo

Over Food Hub

Food Hub werd in 2016 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot hét bureau voor voedselonderwijs, en een centrale speler in het Nederlandse voedsellandschap. Voedselonderwijs kan vele vormen aannemen: van programma’s voor (agrarisch) ondernemers die willen veranderen, tot Summer Schools voor jonge professionals, tot longreads, boeken, videocolleges en andere publicaties. Zo is Food Hub al jarenlang programmapartner van Flevo Campus, waar we de programmering en organisatie van denktanks en evenementen verzorgen. Voor Rabobank ontwikkelden we de Food Forward Tracks, waarbij lokale ondernemers gezamenlijk op zoek gaan naar oplossingen voor uitdagingen in de food-sector. Met ons eigen platform De Nieuwe Boerenfamilie ‘versnellen’ we ieder jaar vijftien boeren die hun bedrijf op duurzame manier willen voortzetten. Daarnaast weten steeds meer overheden, bedrijven en zelfs Artis ons te vinden als het gaat om innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. En daar zijn we best wel trots op.