Nieuws

Dag 1 Flevo Campus Think Tank

                   

Op 20 januari is de Flevo Campus Think Tank van start gegaan. 20 Studenten en young professionals maken in dit 4-daagse programma met elkaar het manifest om voedselbeleid weer op de Almeerse politieke agenda te zetten. Op 7 maart zullen zij hun bevindingen presenteren tijdens Het Grote Stedelijke Voedseldebat.

De eerste dag van de Flevo Campus Think Tank vond plaats bij de Drijfveer op het toekomstige Floriadeterrein waar ook de toekomstige Flevo Campus zijn plek zal vinden. De 20 deelnemers zijn geselecteerd uit meer dan 30 aanmeldingen en zien elkaar op deze dag voor het eerst. De diversiteit van de groep is opvallend. Van een student landscape architecture van Wageningen UR uit Shanghai tot een student International Food Business van Aeres Hogeschool uit Almere.

Na een uitgebreide introductie aan Flevo Campus en aan elkaar was het na de lunch tijd voor meer uitleg over het politieke speelveld waarin hun manifest zal worden ontvangen. Dr. Jeroen Candel, assistent professor aan Wageningen UR en gespecialiseerd in voedselbeleid, gaf een heldere introductie over de impact van beleid op verschillende niveaus door de jaren heen. En inspireerde met voorbeelden van voedselbeleid uit verschillende steden.

Vervolgens gaf Simone Eijsink, projectleider Flevo Campus bij de Gemeente Almere, een introductie van de Nederlandse en Almeerse politiek. Een verhelderend verhaal, te meer vanwege de internationale samenstelling van de groep. Als laatste stimuleerde Lenny Vulperhorst, kwartiermaker van Flevo Campus, de deelnemers om groots te denken en verder dan de presentatie van hun manifest.

Na deze uitgebreide introductie verlieten de deelnemers de eerste dag vol inspiratie, maar niet voordat er geproost werd op een goede samenwerking.

Bekijk de foto’s op de Facebookpagina van Flevo Campus voor een impressie van de eerste dag.