Nieuws

Over Transitie Gesproken

                   

Onlangs sprak Joris Lohman op het festival Generation Discover waarbij ontwikkelingen, innovaties en transities de hoofdrol spelen. In het RTLZ report ‘Over Transitie Gesproken’ wordt Joris over zijn optreden geïnterviewd om zijn visie over de transitie in het voedselsysteem nog eens toe te lichten.

Joris legt uit dat het beter begrijpen van innovaties, die momenteel alle kanten op gaan, van belang is om de transitie van het voedselsysteem te versnellen richting een duurzamer systeem. Daarbij is hij optimistisch en roept hij op om vastgestelde paradigma’s lost te laten:

De belangrijke ontwikkelingen zijn duurzame ontwikkelingen. Het is noodzakelijk. […] Daarbij is het interessant dat er soort mix gaat ontstaan van nieuwe modellen die ons toekomstige systeem gaan bepalen waarin duurzaamheid drijvende kracht moet zijn. Of dat nou is vanuit idealen of het schaarser worden van grondstoffen.’

Met creativiteit, een open mind en samenwerking tussen verschillende sectoren en schakels van de keten zullen innovaties ontstaan die een goed, gezond en duurzaam voedselsysteem laten ontwikkelen.

 

Meer weten over de manier waarop Food Hub bijdraagt aan het begrijpen en versnellen van de transitie richting een duurzamer en houdbaar voedselsysteem? Lees hier wat wij doen en op welke methode dat is gebaseerd